Annonsera på Avpixlat

Muslimsk församling försvarar inbjudan av hatpredikant som vill avrätta alla homosexuella

ISLAM Den muslimske hatpredikanten Farrokh Sekaleshfar anser i likhet med stora delar av världens muslimer att homosexualitet är en dödssynd och att det enda straff som kan komma ifråga är döden. Den muslimska ungdomsföreningen Al-hadi i invandrartäta Järfälla utanför Stockholm bjöd för en tid sedan in Sekaleshfar till Imam Ali-moskén för att hålla föredrag. Den olämpliga inbjudan uppmärksammades av media men reaktionen från föreningen Al-Hadi blev inte den förväntade – i stället för att ta avstånd från Sekaleshfars dödshets mot homosexuella anser man att media utsatt föreningen för en smutskampanj.

Under ett föredrag vid University of Michigan i USA 2013 förklarade Sekaleshfar att avrättning av homosexuella är en självklarhet och att det sker av barmhärtighet dels mot det muslimska samhället för att detta inte ska besudlas av homosexualitet men också mot den homosexuelle som genom att avrättas förhindras att begå ytterligare synder mot Allah.

– Döden är straffet. Det är inget att skämmas för. Döden är straffet. Låt oss visa medlidande och göra oss av med honom. Han besudlar samhället. De här människorna vill leva enligt islams lagar. Han smutsar ned det. Det är bäst för honom själv att han lämnar oss.

Den muslimska föreningen vill inte ta avstånd från Sekaleshfars dödshets mot homosexuella utan anser att de noga måste analysera hela hans predikan för att utröna huruvida det kan uppfattas som kränkande mot någon sexuell minoritetsgrupp att vilja avrätta alla som tillhör den.

Avpixlat känner i skrivande stund inte till om ungdomsföreningen Al-hadi och Imam Ali-moskén i Järfälla uppbär föreningsbidrag från skattemedel men bedömer att detta är sannolikt. Nyligen berättade vi om Sveriges Förenade Muslimer, SFM, i Göteborg som får mycket frikostiga bidrag från skattebetalarna trots att man bjuder in vålds- och terrorbejakande föreläsare.

Inom det svenska etablissemanget, som välkomnar oreformerad invandrad islam i Sverige och delar ut mångmiljonbelopp till muslimska församlingar och föreningar, är vanföreställningen utbredd att hat mot homosexuella, judar, kristna och andra icke-muslimer, hat mot demokrati och yttrandefrihet och en syn på kvinnor som lägre stående varelser är något som endast en marginell andel muslimer bekänner sig till, när det i själva verket är mycket utbredda uppfattningar inom islam, såväl i den muslimska världen som bland invandrade muslimer i väst.

Mats Dagerlind

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson