Västerås: Våg av skadegörelse under natten mot lördag


Västerås har, vilket Avpixlat rapporterat om i ett flertal nyhetsnotiser, drabbats av en mängd anlagda bilbränder på sista tiden. Under den sena fredagskvällen och natten mot lördag skedde dessutom en mindre våg av skadegörelse som i stor utsträckning drabbade privatpersoner.

Någon gång omkring midnatt blev sex bilar som stod parkerade på Engelbrektsgatan och Brahegatan i centrala Västerås grovt vandaliserade. I polisens rapportering beskrivs bilarna som "sönderslagna". Syftet tycks inte ha varit att bryta sig in i bilarna, utan bara att vandalisera.

På lördagsförmiddagen upptäckte personal i butiken Barnshoppen på Ängsgärdsgatan att en stor sten någon gång under natten kastats in genom ett större fönster i butiken. Även i detta fall tycks det ha varit fråga om renodlad vandalisering, och inget inbrottsförsök.

Omkring midnatt krossades två rutor i en 95-årig kvinnas bostad på Vetterslundsgatan, en ruta vid entrén samt en ruta i ett sovrum. Den gamla damen försökte genom sitt trygghetslarm anmäla vad som skett, men av okänd anledning misslyckades detta. Vandaliseringen uppmärksammades därför inte förrän hemtjänsten kom för att besöka 95-åringen på lördagsförmiddagen.

Läs mer om denna nyhet här (och i övriga referenslänkar här nedan).

 Citat 
  
 Referenser 
  
 Relaterat 
  
 Research & argumentation 
  
 Humor 
  
 Etiketter 
  


OBS 1!
Kommentera hellre direkt under de externa referensartiklarna här ovan (där så är möjligt) än bara här hos oss!

OBS 2!
Om du har information/tilläggstips för nyheten som passar i någon av rutorna här ovan, skicka då in denna till dessa istället för (eller åtminstone utöver) att bara posta den i kommentarerna här nedan, eftersom informationen då får mycket större exponering, och samtidigt hjälper oss och andra att sätta ihop så kompletta och slagkraftiga artiklar som möjligt om nyheten!


OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.


comments powered by Disqus