Stockholm: 84-årig kvinna lurades av bedragare


En 84-årig kvinna boende på Järlasjöbrinken i Järla, i södra Stockholmsområdet, utsattes vid 17.30-tiden på onsdagen för ett fult bedrägeri. Den gamla damen hade tagit ut en större summa pengar. När hon var på väg hem kontaktades hon av en främmande man. Mannen berättade en historia om att han skulle flyga utomlands, men inte kunde ta med sig knivar som han säljer. Han undrade därför om han fick förvara knivarna hemma hos 84-åringen.

Den främmande mannen följde med kvinnan till hennes bostad. Där lade han fram lite köksredskap, varpå han tog kvinnans pengar och sade att det var betalning för sakerna. Han lämnade sedan platsen. Den gamla damen var så chockad att hon inte förmådde säga nej eller göra motstånd när mannen tog hennes pengar.

Av okänd anledning uppges inget signalement på mannen i polisens rapportering om händelsen. Man kan dock konstatera att bedragarens tillvägagångssätt och det faktum att brottsoffret var en äldre, ensam kvinna är typiskt för kringresande zigenska tjuv- och bedragarligor.

Läs mer om denna nyhet här.

 Citat 
  
 Referenser 
  
 Relaterat 
  
 Research & argumentation 
  
 Humor 
  
 Etiketter 
  


OBS 1!
Kommentera hellre direkt under de externa referensartiklarna här ovan (där så är möjligt) än bara här hos oss!

OBS 2!
Om du har information/tilläggstips för nyheten som passar i någon av rutorna här ovan, skicka då in denna till dessa istället för (eller åtminstone utöver) att bara posta den i kommentarerna här nedan, eftersom informationen då får mycket större exponering, och samtidigt hjälper oss och andra att sätta ihop så kompletta och slagkraftiga artiklar som möjligt om nyheten!


OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.


comments powered by Disqus