Nytt beslut: Funktionsnedsatta och äldre svenskar får nu betala sina hjälpmedel själva, då skattepengarna behövs till annat


Växjö kommuns omsorgsnämnd har beslutat att gamla och funktionsnedsatta hädanefter ska betala för nödvändiga hjälpmedel ur egen ficka. Kommunen räknar med att kunna spara 300.000 kronor per år genom denna neddragning, som därmed kan gå till "andra mer akuta utgifter".

Man kan dessutom tycka att kommunpolitikerna kunde ha föregått med gott exempel när det behövs sparas och inte låta besparingarna drabba de som har det svårast i samhället, men istället har man gett sig själva en löneförhöjning på 10.000 kronor per månad.

Läs mer om denna nyhet här.

 Citat 
  
 Referenser 
 
  
 Relaterat 
  
 Research & argumentation 
  
 Humor 
  
 Etiketter 
  


OBS 1!
Kommentera hellre direkt under de externa referensartiklarna här ovan (där så är möjligt) än bara här hos oss!

OBS 2!
Om du har information/tilläggstips för nyheten som passar i någon av rutorna här ovan, skicka då in denna till dessa istället för (eller åtminstone utöver) att bara posta den i kommentarerna här nedan, eftersom informationen då får mycket större exponering, och samtidigt hjälper oss och andra att sätta ihop så kompletta och slagkraftiga artiklar som möjligt om nyheten!


OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.


comments powered by Disqus