Kommentarsregler

Följande regler gäller för kommentering under alla artiklar på Avpixlat:

  • Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer som utgör lagbrott kan komma att åtalas. Avpixlat kan åläggas att samarbeta med polis och åklagare vid utredning av sådana brott.
  • Inga hot eller uppmaningar till brott är tillåtna. Grova kränkningar, sexistiska påhopp, förtal, personangrepp, hets mot folkgrupp osv är inte heller tillåtet.
  • Inga uthängningar med personuppgifter och/eller bilder på personer är tillåtna. Det gäller även länkar till andra sajter. Sådana uppgifter skickas i stället i form av tips via kontaktsidan. Det är redaktionen och endast redaktionen som tar beslut om huruvida en person ska hängas ut med namn, personuppgifter, bild, utdrag ur belastningsregister, domstolshandlingar osv.
  • Våra kommentarsfält är inte en blogg där vad som helst kan skrivas. Enbart kommentarer som är relaterade till artikeln i fråga är tillåtna. Orelaterad information som du tycker är intressant skickas i stället till oss i form av tips via kontaktsidan. Det är heller inte tillåtet att posta kommentarer för att göra reklam för en egen blogg eller annan webbplats som du eller någon annan driver. Anser du att din eller någon annans blogg/webbplats bör synas här, kontakta oss för att få med den på vår länksida. Kommentarer får heller inte bestå av stora sjok av citat från andra texter, en kommentar skall i huvudsak uttrycka en spontan reflektion.
  • Våra kommentarsfält är inte ett chattrum för att “snacka skit med polarna”. Personligt småprat, vänskapliga ryggdunkningar, interna skämt och annat som inte är relevant varken för artikeln eller för andra läsare är därför inte tillåtet. Sådant sköts med fördel i stället privat via e-post, Twitter, Facebook, MSN, ICQ osv.
  • Använd ett vårdat språk. Det du vill säga uppfattas som mer seriöst om du uttrycker det på ett trevligt sätt. Ovårdat språk, omogna, osmakliga och/eller rasistiska formuleringar är kontraproduktiva för vår verksamhet. Ogenomtänkta formuleringar i våra kommentarsfält används ständigt (i brist på något att slå ned på i det redaktionella materialet) av våra rabiata och politiskt korrekta meningsmotståndare för att utmåla oss som en “hat- och rasistsajt”. Sådana kommentarer skärmdumpas och läggs ut på Twitter och finns sedan där för evärdelig tid även om våra moderatorer rensat bort dem från kommentarsfälten. Hjälp därför inte våra politiska motståndare genom att uttrycka dig på ett olämpligt sätt.
  • En (kontinuerligt uppdaterad) “svartlista” över otillåtna ord och fraser i våra kommentarsfält används. En sådan behövs tyvärr på grund av att ett mindre antal personer försöker missbruka kommentarsfälten (allt från nazister till vänsterextremister som trollar och förfalskar kommentarer som de sedan kan skärmdumpa och använda som underlag för smutskastning av oss). Om du, när du skickar en kommentar, får ett meddelande om att kommentaren inte kommer att visas förrän en moderator har granskat den så har du använt ett sådant ord. Notera att vi inte alltid har tid att manuellt granska alla sådana kommentarer, så försök att undvika ord du tror kan vara olämpliga om du vill vara säker på att din kommentar skall visas.
  • Vi förbehåller oss rätten att begränsa antalet kommentarer från en och samma person under en och samma artikel. Det gäller i synnerhet meningsmotståndare som surfar in för att “ta debatten” med våra läsare. Våra kommentarsfält är inte ert obegränsade debattutrymme och än mindre lekplats. Vi tillämpar principen “högt i tak” för de första 1-2 kommentarerna men stoppar vid behov vidare pajkastning som annars lätt urartar. Har du mer på hjärtat, skriv i så fall en insändare eller debattartikel och skicka till redaktionen.

Brott mot någon av ovanstående regler medför att kommentaren redigeras eller tas bort. Vid allvarliga överträdelser blir du avstängd från all vidare kommentering. Beroende på allvarlighetsgrad kan avstängning ske omedelbart eller efter att en varning utdelats och vara tidsbegränsad eller permanent.

Vi har inte tid att inlåta oss på långa och meningslösa diskussioner om varför den ena eller andra kommentaren togs bort eller varför du blev avstängd för något som du själv inte tycker var så farligt osv. Eftersom den löpande modereringen inte sköts av redaktionen utan av frivilliga externa krafter kan vi oftast inte besvara sådana frågor om enskilda fall även om vi ville. Håll en säkerhetsmarginal mot det olämpliga och otillåtna, för din skull, för vår skull och för den allmänna trevnadens skull.

Se även under SVAR PÅ VANLIGA FRÅGOR, där det också finns viss kommentarsrelaterad information.

FacebookTwitter
Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson