Annonsera på Avpixlat

Muslimer försöker införa “religiös apartheid” bland skolbarn

En av de bilder på de märkta plastmuggarna som nu sprids via sociala medier i Malaysia.

ISLAM I VÄRLDEN Än en gång vållar muslimers nedsättande attityder mot icke-muslimer rubriker i internationell press. Denna gång gäller det Malaysia, där man på en skola infört ett system som för tankarna till Sydafrika under apartheid-eran, eller till de raslagar som fanns i USA:s sydstater t.o.m. mitten av 1960-talet. Systemet avslöjades för ett par dagar sedan i malaysisk media. Avslöjandet har lett till kraftiga reaktioner bland sekulära och icke-muslimska krafter i det sydostasiatiska landet.

Som bekant finns inom islam en framträdande herrefolksmentalitet. Muslimer inskolas tidigt i föreställningen att de “står över” icke-muslimer. Icke-muslimer omtalas inom islam med det starkt nedsättande arabiska ordet “kafir” (ungefär motsvarande “otrogen”). I ett tänkt muslimskt idealsamhälle utgör icke-muslimer en underklass (“dhimmi”) och ska betala en särskild skatt (“jiziya”) till den muslimska härskarklassen.

De muslimer som vill vinna den utvecklade, moderna världens acceptans försöker förstås i allmänhet tona ned de delar av islam som innehåller föreställningar om muslimsk överhöghet gentemot icke-muslimer. De inser att den typen av tankegångar inte uppskattas i kulturer där man säger sig slå vakt om jämställdhet, trosfrihet och lika villkor för alla oavsett t.ex. etnicitet eller religionstillhörighet.

Men eftersom idéerna om muslimsk dominans utgör ett starkt inslag i islam går det inte alltid att dölja dem bakom politiskt korrekta floskler om “tolerans” och “respekt”. Ibland råkar muslimer visa vad islam egentligen står för. Det verkar ha varit precis det som nyligen skedde på en skola utanför Malaysias huvudstad Kuala Lumpur.

Den engelskspråkiga malaysiska nyhetssajten Free Malaysia Today avslöjade på torsdagen den religiösa segregation som skolledningen infört på en låg- och mellanstadieskola i Hulu Langat, en stad i delstaten Selangor, strax öster om Kuala Lumpur. Vid vattenkranarna i skolans korridorer finns plastmuggar som är avsedda för eleverna att dricka ur. Muggarna har märkts med klisterlappar på vilka det antingen stod “För muslimer” eller “För icke-muslimer“. Syftet är att muslimska elever inte ska riskera att dricka ur muggar som använts av “orena”, icke-muslimska elever.

Enligt anställda på skolan infördes systemet med de märkta plastmuggarna av en tidigare rektor, som inte längre är kvar på skolan. Den f.d. rektorn uppges dock neka till att ha infört systemet. Hon säger att eleverna på hennes tid oftast drack vatten direkt ur kranarna, och att det därför aldrig uppstod några diskussioner om plastmuggar.

Skolans nuvarande rektor, som av allt att döma själv ur muslim, försvarar systemet med de märkta plastmuggarna. Hon uppges ha sagt att det handlar om att “skydda muslimska elevers hygien“. Detrta motiverar hon på följande sätt:

Icke-muslimska elever kan ha ätit mat som inte är “halal” (dvs. godkänd enligt islams regler). Små rester av mat som inte är halal skulle därmed kunna överföras från de icke-muslimska barnens läppar till plastmuggarna. För att skydda de muslimska eleverna från risken för att komma i beröring med livsmedel som inte är halal krävs att muslimer respektive icke-muslimer använder olika plastmuggar.

Plastmuggs-skandalen på skolan i Hulu Langat har, enligt Free Malaysia Today, väckt starka reaktioner i Malaysia. Foton på de märkta plastmuggarna sprids i sociala medier, och många av landets icke-muslimer är ytterst upprörda över skolans bisarra försök att införa ett slags religiöst baserad segregation bland barnen.

En vattenfontän endast för “färgade” i amerikanska North Carolina på 1930-talet. Denna typ av segregation kan återuppstå, men nu på religiös grund. Det självutnämnda muslimska herrefolket vill inte beblanda sig med icke-muslimer. Foto: Vachon, John.

Den malaysiska nyhetssajten berättar att det inte är första gången muslimska skolledare försökt införa religiöst motiverad segregation på skolor i landet. Man ger två exempel på sådana händelser:

2013 fick en skola i staden Sungai Buloh skarp kritik. Skolledningen hade gett icke-muslimska elever order om att de under den muslimska fastemånaden Ramadan skulle äta sina måltider i ett rum intill en toalett. Orsaken var att de fastande muslimska eleverna inte skulle behöva bli störda av att se andra elever äta.

Året därpå hamnade en skola i regionen Setapak i blåsväder efter att man där försökt dela upp eleverna på religiös grund. Skolan motiverade uppdelningen med att det var brist på lärare, och att de muslimska eleverna, till skillnad från övriga elever, skulle undervisas i islam och arabiska. Skolledningen menade därför att det var enklast att dela upp eleverna i två olika grupper.

Den aktuella incidenten i Malaysia kan kanske, ur ett svenskt perspektiv, tyckas vara en oviktig struntsak, som dessutom utspelat sig i ett avlägset land som de flesta av oss inte har någon anknytning till. Men problemen med muslimer som på religiös grund försöker ställa sig utanför majoritetskulturen och skapa parallellsamhällen är långt ifrån unika för Malaysia. Likartade problem kan ses i praktiskt taget alla länder där muslimer utgör mer än någon procent av befolkningen.

Här i Sverige är vi sedan ett antal år vana vid att invandrade muslimer kräver t.ex. särskilda kvinnotider på badhus och halalmat i skolbespisningarna. De aktuella händelserna i Malaysia visar att vi sannolikt kommer att få vänja oss vid ytterligare en lång rad religiöst motiverade särkrav från det muslimska invandrarkollektivet.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson