Annonsera på Avpixlat

Sommarstugemördaren, “ensamkommande” Mohammad Rajabi, slipper livstid pga oklar ålder

Mohammad Rajabi visar vid en rekonstruktion av brottet hur han brutal knivhögg ett äldre par i deras sängar. Foto: Polisen.

DEN ASYLRELATERADE BROTTSLIGHETEN Mohammad Rajabi kom från Afghanistan till Sverige under förespegling av att vara ett “ensamkommande flyktingbarn”. Nu döms han för ett brutalt mord och ett lika brutalt mordförsök där offren var ett äldre par i en sommarstuga utanför Arboga. Rajabi slipper dock livstids fängelse. Detta pga att åklagaren inte anser det går att fastställa hans ålder och därför åtalar honom som minderårig trots att det finns uppgifter som styrker att han är minst 25 år.

Det var förra året som Mohammad Rajabi tog sig in i det äldre parets sommarstuga utanför Arboga och där med flera knivhugg mördade en 68-årig man. Rajabi försökte även på samma sätt mörda mannens hustru, som dock mirakulöst överlevde knivattacken. Paret hade inte en chans att försvara sig eller fly när de attackerades sovande i sina sängar. Paret är föräldrar till 42-åriga Johanna Möller, som tidigare dömts för sin delaktighet i morden och på vars uppdrag Mohammad Rajab agerade efter att de två inlett ett förhållande.

Möller har även åtalats för mordet på sin tidigare make. Dom har ännu inte meddelats i det målet och det är än så länge oklart om Johanna Möller kommer undan med rättspsykiatrisk vård eller döms till fängelse.

En undersökning utförd av Rättsmedicinalverket visar att Rajabi är över 18 år men myndigheten vill inte säga hur mycket äldre. Det mesta pekar på att han är över 25 år gammal men domstolen valde att ta det säkra före det osäkra och skriver ned Rajabis ålder till under 21 år. Det innebär att han inte kan dömas till det livstidsstraff som brotten egentligen påkallar, utan endast ett kortare tidsbestämt straff med så kallad “ungdomsrabatt”. Hur långt straffet blir är oklart. Klart är däremot att det blir kortare än de 20-30 år som ett livstidsstraff innebär.

Det kan i sammanhanget nämnas att ett så kallat “ensamkommande barn” kostar de svenska skattebetalarna i storleksordningen en halv till en miljon kronor om året att försörja. Om Rajabi döms till exempelvis 15 års fängelse kommer han att när straffet är avtjänat ha kostat skattebetalarna ytterligare drygt 80 miljoner kronor i kost och logi i kriminalvårdens regi – de rättsvårdande myndigheternas och advokaternas kostnader oräknade. Detta utöver att Sveriges ansvarslösa migrationspolitik nu åter kostat en svensk medborgare livet.

Mats Dagerlind

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson