Annonsera på Avpixlat

Akut migrationskaos vid kanadensiska gränsen – Trudeau kallar in militären

Kanada flagga / somalier

KANADA / MIGRATIONSKAOS Avpixlat har tidigare rapporterat om att många illegala invandrare i USA nu migrerar till Kanada då USA:s president Donald Trump klargjort att han ämnar utvisa många av dessa samtidigt som Kanadas premiärminister Justin Trudeau signalerar att Kanada har öppnat hjärtat och gränserna. Situationen blev dock snabbt akut problematisk för Kanada, framförallt kring bostäder. Landet blixtinkallar nu militären i syfte att hjälpa till att sätta upp tältläger för migranterna när de väl anländer vid den kanadensiska gränsen.

Tidigare i somras anlände omkring 150 illegala invandrare vid den kanadensiska gränsen mellan delstaterna Vermont och New York i USA och provinsen Quebec i Kanada, fem mil söder om Montreal. Nu har siffran dock ökat till kring 400 per dag. Migranterna tar ofta taxi till gränsen där de sedan helt enkelt promenerar över till Kanada, dygnet runt sju dagar i veckan.

Polisen i Kanada har redan satt upp ett välkomstcenter vid gränsen men det räcker nu alltså inte till när antalet illegala ökar kraftigt. Inget tyder på att antalet migranter kommer att minska utan snarare tvärtom när Donald Trump väl börjar deportera illegala invandrare i snabbare takt. Det antas att USA för närvarande har över tio miljoner illegala invandrare, varav många planerar migrera mot Kanada.

Situationen för Kanada antas därmed endast bli mer akut och problematisk över tid så länge Trudeaus välkomnande signalpolitik fortsätter samt om han fortsätter vägra samarbeta med Trump om att deportera dessa migranter som i grunden befinner sig i Nordamerika illegalt och ofta kommer från länder som numera är säkra att återvända till.

Situationen har nu blivit så problematisk för Kanada att militären kallas in för att säta upp tillfälliga tältstäder för migranterna medan deras asylansökningar behandlas av landets migrationsverk. Majoriteten av dessa kommer från Haiti men många är även från Afrika. 100 kanadensiska soldater befinner sig nu vid gränsområdet där de flesta migranter anländer men kan komma att bli fler om migratinskaoset fortsätter eller ökar.

Lena Gunja från Congo påpekar att hon riskerar deportering under Donald Trump men att hon vill stanna i Nordamerika och åtnjuta den höga livskvaliteten. Därför korsade hon gränsen över till Kanada illegalt. Gunja kan alltså anses vara en ekonomisk migrant.

Huruvida dessa tältstäder vid gränsen som militären nu bygger kan användas under vinterhalvåret är oklart eftersom gränsen i fråga mellan USA och provinsen Quebec har extremt kalla och snörika vintrar. Dessutom finns varken skolor eller jobb i närheten.

Migrationskaoset för Kanada börjar allt mer påminna om den i Sverige under hösten 2015. Det återstår nu att se hur Kanadas regering hanterar detta kaos, antingen genom Trudeaus fortsatta “öppna hjärtan-politik” som lockar migranterna till Kanada, eller mer i linje med Donald Trumps och Sverigedemokraternas politik om mer restriktiv invandring och utvisningar.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson