Annonsera på Avpixlat

Haitis regering: Illegala invandrare från Haiti i Kanada är inte flyktingar och kan återvända

KANADA / ILLEGAL INVANDRING Avpixlat rapporterade häromdagen att strömmen av illegala invandrare till Kanada från USA har ökat drastiskt sedan Donald Trump tillträdde som president. Många av dessa är från Haiti. Haitis regering poängterar nu att dessa illegala invandrare inte är genuina flyktingar utan uppmuntras att återvända till Haiti där de kommer tas om hand.

Precis som Europa upplever en allt större invandring av människor som inte är flyktingar utan ekonomiska migranter, tycks Kanada nu uppleva precis detsamma från USA. Många haitier som fick tillfälliga uppehållstillstånd i USA efter jordbävningen i landet 2010 men som Donald Trump nu anser kan återvända till Haiti, migrerar istället illegalt till Kanada, vilket skapar problem med bostäder, skolor och med det franska språket i provinsen Quebec.

Som ett resultat av den akuta situationen med illegala invandrare har Haitis regering skickat två av sina ministrar till Kanada för att utvärdera situationen. Haitis utrikesminister, Antonio Rodrigue, samt den minister som ansvarar för haitier som bor utomlands, Stéphanie Auguste, underströk att haitierna i Kanada inte är genuina flyktingar utan absolut kan återvända till Haiti där de får den hjälp de behöver för att återuppbygga sina liv igen. Rodrigue poängterade att levnadsförhållandena i Haiti är tillräckligt bra att flytta tillbaka till, och att om Kanada utvisar dessa migranter kommer Haiti att välkomna dem hem igen och ge dem det de behöver.

Haitis regering ger alltså Donald Trump rätt i att haitierna som anlände till USA på temporära uppehållstillstånd tilldelade av Barack Obama inte längre behöver stanna i Nordamerika utan ska återvända hem igen. Ministrarna påpekar att dessa haitier i Kanada uppenbarligen nu måste vara ute efter något annat eftersom de inte är regelrätta flyktingar. Gissningsvis är de ekonomiska migranter precis som majoriteten av de migranter som anländer till Europa.

Frågan är nu om Kanadas premiärminister Justin Trudeau kommer gå på Haitis regerings linje och skicka hem haitierna igen eller om han kommer att låta dem stanna i Kanada, vilket riskerar uppmuntra till mer illegal invandring från USA av dem som räds utvisning under Donald Trump.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson