Annonsera på Avpixlat

Det handlar om feghet

insandare_150

INSÄNDARE Bakom den sovande och tandlösa tigern som går under begreppet Samordnare mot våldsbejakande extremism, gömmer sig Anna Carlstedt, en filosofie doktor i renässanslitteratur som bl a skrivit en bok om julmust.

Myndigheten blöder efter inkompetent ledning och kaotisk administration. Mona Sahlin körde även denna instans i sank och frågan är om den någonsin kan börja fungera som det är tänkt. Eller?

Syftet med myndigheten är inte kartläggning, den står Säpo för. Samordnaren ska istället arbeta förebyggande och undersöka hur olika parametrar, som t ex religion, har för betydelse i de våldsamma miljöerna. De som på hederligt svenskt sätt kallas för återvändare, ska helst terapeutas och avprogrammeras men ingen vet naturligtvis på vilket sätt. De trehundra eller fler som återkommer från IS med blod långt upp på armarna ska omges av svensk moderlig omsorg och inte med samhällets samlade fördömande. Förvirringen är mer än uppenbar. Ingen lämplig befintlig lag anses kunna användas då dessa krockar med andra. Ännu har ingen dömts för mord och terrorism i IS namn. Valhäntheten med terrorister och mördare skapar ett sug in till Sverige av ännu fler likasinnade.

Anna Carlstedt själv poängterar med stor nogrannhet att hon som samordnare inte “bara” arbetar mot islamism utan i högsta möjliga grad mot högerextremism. Så här skriver hon själv tillsammans med bl a ärkebiskop Antje Jackelén:

Det råder stor enighet om att den våldsbejakande extremismen, som dessvärre finns i Sverige, måste förebyggas och bekämpas. Frågan är vilka åtgärder som är mest effektiva och vad olika samhällsaktörer har för ansvar.

Vi är nog många som frågar. Finns det överhuvud taget någon strategi för hur extremism ska bekämpas? Och behandlas alla extremistmiljöer lika? Hukar inte bara hon utan även alla beslutsfattare i bänkarna när det gäller islamism och islam som en våldsam ideologi?

I de alltmer radikaliserade enklaverna i förorterna får maffialiknande grupper arbeta ostört utan Carlstedts beklämmande bekämpande. Att förebygga fungerar inte. Skulle polisens korvgrillning med våldsverkande ungdom fungera eller socialtanternas hummanden göra nytta, eller för den delen alla de miljoner guld som faller ner på utanförskapsområdena ha effekt, skulle vi inte stå här idag.

Högerextremism är inte lika utbredd som islamistiskt och socialistiskt färgat våld. Men medan högerextremism fördöms kraftfullt görs aldrig detsamma med vänsterpöblar och muslimers antisemitism och förakt för det västerländska samhället. När muslimska män gruppvåldtar en svensk tjej för att hon är en “hora” frikänns de påfallande ofta. Domstolarna har en stor faibless för milda domar när det handlar om unga muslimska mäns brottslighet. Varför?

För att förstå detta måste man förstå de bevekelsegrunder som finns hos alla samhällsaktörer på området. Man vill inte själv bli utsatt för hot om våld, trakasserier, oväntade besök, våldtagna döttrar, mordbränder eller direkt våld. Sådant har hänt, inte bara en gång. Såväl åklagare som domare byttes ut p g a hot i en omfattande rättegång mot en stor maffialiknande organisation i Södertälje för en del år sedan. En annan åklagare fick se halva huset brinna ner under en rättegång mot några kulturberikande killar som hade sysslat med bilstölder. Sådant sätter spår. Blödande sår.

Sverige är en stor rehabiliteringsklinik för allsköns trevliga gossar med anspråk på makt och respekt. Man säger sig vilja ha allt. Hus, stor bil och alla tänkbara lyxartiklar värdiga en sultan. Men Sverige är också det fega alternativet till mer verklighetsanpassade nationer som förstår sitt eget värde.

Feghet, den ynkligaste av egenskaper. “Slå mig inte, du får som du vill”.

Medborgare X

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson