Annonsera på Avpixlat

Demokratiska partiet i USA i spillror – guvernör byter parti till republikanerna

Foto: Jnn13.

USA / PARTIFLYKT Det demokratiska partiet har under senare år sammanlagt förlorat över 1 000 höga  politiska säten i delstater och den amerikanska kongressen, inklusive Vita Huset. Flykten från partiet har varit massiv. I förra veckan åkte demokraterna på ytterligare ett rejält bakslag då guvernören för delstaten West Virginia meddelade att han byter parti från demokraterna till republikanerna.

Jim Justice, guvernör för delstaten West Virginia där Donald Trump åtnjuter massivt stöd och där Trump även vann elektorsrösterna under presidentvalet, meddelade under ett fullsatt torgmöte tillsammans med Trump i delstaten att han byter parti från demokraterna till republikanerna. Partibytet är ett massivt moraliskt och politiskt nederlag för demokraterna eftersom partiet nu förlorar ett viktigt politiskt säte i en delstat som anses tillhöra arbetarklassen och därmed borde vara demokratiskt. Demokraterna håller nu bara 15 guvernörssäten runt om i landet medan republikanerna håller 34. Ett säte, i delstaten Alaska, hålls av en oberoende guvernör.

Justice poängterar att anledningen bakom hans partibyte är att demokraterna saknar ett förenande budskap utan istället splittrar landet samtidigt som Justice menar att republikanerna arbetar för varje amerikan medan demokraterna uppenbarligen inte gör detsamma. Justice understryker att det demokratiska partiet övergav honom och att han som demokratisk guvernör inte längre kan hjälpa invånarna i delstaten.

Detta beror sannolikt på att många invånare tillhör arbetarklassen som arbetar inom gruvindustrin, en grupp och industri som det demokratiska partiet och Hillary Clinton öppet övergav och dessutom ville göra arbetslösa genom att stänga till exempel kolgruvorna, något som retade upp invånarna i delstaten som till stor del livnär sig på just gruvindustrin.

Det demokratiska partiet fortsätter att gå kräftgång. Inget tyder på ett detta kommer förändras inom en snar framtid eftersom partiet numera endast arbetar för att obstruera Donald Trump samt splittra landet genom hatisk och hätsk retorik, inte minst mot arbetarklassen som historiskt varit partiets bas men som nu i stora antal övergett demokraterna där istället vänsterextremister, mediaetablissemanget, rika amerikaner samt kändisvärlden i Hollywood utgör partiets nya bas.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson