Annonsera på Avpixlat

Desinformation

Jan Tullberg

DEBATT Det finns skillnader på lögn och lögn. En synnerligen besvärande form är den systematiska desinformationen. En del personer anser att de ljuger i tjänsten och då blir lögnfabrikation närmast en professionell förmåga. Med rena lögner, halvsanningar och utelämningar skapas en vrångbild. Att en reklamman hävdar magiska effekter överraskar inte någon, men att svenska myndigheter fantiserar så obesvärat som UD och Regeringskansliet visar på starka likheter med DDR-kulturen. Om en politisk övermakt sluter upp bakom lögnerna så behöver de inte övertyga befolkningen. Folk behöver inte tro att påståendena är sanna, utan det räcker att de förstår att detta är den officiella sanningen och att tro på något annat är riskabelt.

Regeringskansliet anser att det är dags att peka ut vad som är den officiella sanningen och vad som är oriktiga kätterska ”påståenden”. Regeringen bryter inte ny mark med detta utan följer snarare upp alliansregeringens beryktade ”Toleranssidor” som pekade ut ett antal ”Myter” som man enligt regeringen borde vara intolerant mot. Den 24 juli publicerades en rapport kallad ”Fakta om migration och kriminalitet i Sverige”. Den centrala tes som dokumentet driver är att invandringen inte har ökat kriminaliteten: ”Trots att antalet invandrare ökat sedan 1990-talet har utsatthet för våldsbrott minskat”. Dokumentet dammar av gammal desinformation som media nu tvivlar på och nylanserar den.

Ibland blir åsikterna rent bisarra. Rapporten hävdar att attentatet i Stockholm i april inte bör ses som ett islamistiskt terrorattentat. ”Uppgiften om den misstänkte gärningsmannens motiv har inte officiellt bekräftats av Polisen. Utredningen pågår fortfarande”. Ett annat påstående rapporten vill förkasta är ”Det har skett en stor ökning av vapenvåld i Sverige”. Istället hävdas: ”när det gäller dödligt våld syns totalt sett en nedåtgående trend de senaste 25 åren”, Den kriminella uppgraderingen till handgranater och automatvapen oroar inte, det behövs kanske först en uppåtgående trend under 25 år?

Det finns heller ingen anledning att oroa sig för ett ökat antal våldtäkter. Rapporten vidkänns att antalet anmälningar ökat, men söker tröst i två förklaringar. ”Sverige har medvetet arbetat för att skapa ett klimat där kvinnor känner att de kan rapportera alla brottsliga handlingar”. Kort sagt brotten har inte ökat, bara anmälningsbenägenheten. Därtill har den svenska statistiken vissa egenheter. ”Om en kvinna i Sverige anmäler att hon blivit våldtagen varje kväll under ett års tid räknas det som 365 separata brott medan det i de flesta andra länder skulle registreras som ett enda, eller inget, fall”. Kort sagt Sverige har världens bästa attityd, men om siffrorna blir negativa så kan vi trösta oss med att vi också har en helt missvisande statistik. Don’t worry, be happy.

En konklusion från Brå 2005:17 var att invandrarna var mer än dubbelt så kriminella som svenskar. Slår man ihop två olika populationer, en med hög och en med låg kriminalitet, så drabbas gruppen med låg kriminalitet av en högre kriminalitet. Om personer med invandrarbakgrund och en högre kriminalitet nu uppgår till en tredjedel av befolkningen så innebär det rent mekaniskt att kriminaliteten i samhället ökar väsentligt. För att kriminaliteten skall vara oförändrad, vilket rapporten påstår, så krävs att kriminaliteten minskar i den svenska befolkning. Men om så vore fallet hade situation varit riktigt tillfredsställande om inte den importerade kriminaliteten hade raderat ut denna förbättring. Invandring och kriminalitet har ett starkt samband som inte kan trollas bort.

Rapporten får ta till sådana pinsamma trix som påståendet: ”Studier visar också att den alldeles övervägande majoriteten av de personer som har utländsk bakgrund inte är misstänkta för något brott”. På det temat finns det många andra lugnande sentenser som man kunde ha presenterat.

Studier visar också att den alldeles övervägande majoriteten av yrkeskriminella med utländsk bakgrund inte är misstänkta för något mord.

Regeringskansliet passar dock på att framföra det missvisande och felaktiga påståendet att ”majoriteten av de som är misstänkta för brott är födda i Sverige av två svenskfödda föräldrar”. Så borde det vara så länge som svenskarna är i majoritet i Sverige, men så är inte fallet. Jag gjorde en uppdatering av de 15 år gamla siffrorna i den senaste Brå-undersökningen. Den visar att svenskarnas brottsandel nu är nere i 40 procent av brotten i Sverige. Detta räknat på en bred grupp brott; om man fokuserar på grova brott blir invandrarandelen ännu högre. Det är just den typen av uppdateringar som regeringen söker mörka genom att den officiella statistiken inte uppdateras vilket gör att en miljon nya invandrare inte finns med i den officiella kriminalstatistiken.

Efter denna illustration på faktafientlighet påstås att ”svenska myndigheter har inget att vinna på att mörka statistik och fakta”. Den svenska regimen har samma intresse som världens alla andra regimer av att man får ”medvindsfakta” och inte ”motvindsfakta”. Det krävs mer självständiga reguljärmedia än de vi har i Sverige för att få fram korrekt statistik och fakta. Den som vill vara välinformerad bör följa alternativmedia istället.

Media går dock inte helt i regimens ledband. Rapporten ogillar skriverier om ”no-go-zones där kriminalitet och gäng har tagit över och dit blåljustjänsterna inte vågar åka”. Men så illa är det inte försäkrar rapporten: ”Det betyder dock inte att polis och räddningstjänst inte verkar i dessa områden eller att svensk lagstiftning inte gäller. Tvärtom prioriteras nu polisens närvaro i dessa områden”.

Den verkliga synden är att se en risk för katastrof: ”Den höga invandringen gör att Sverige närmar sig systemkollaps.” Rapporten har svårt att formulera vad som är fel med det påståendet och det blir ett potpurri på temat ”det går bra för Sverige”. Regeringen beröms för att den minskat invandringen samtidigt som man påstår att ”Sverige behöver invandringen för att kompensera för det sjunkande antalet inrikesfödda”. En kort titt på statistik visar att Sverige har ett avsevärt födelseöverskott. Även om man exkluderar andra generationens invandrare finns ingen stor svensk folkminskning. Att kompensera en minskning innebär att tillföra lika många nya så att det inte uppstår ett underskott, men inte heller ett överskott. Men Sveriges befolkning utsätts inte för en ”kompensation” utan av en massiv folkökning, där de flesta bidrar mycket lite och tär rejält på den offentliga välfärden. Valet står nu rimligtvis mellan ordnad välfärdsminskning eller oordnad systemkollaps.

Den sista frågan att söka dribbla bort är den starkt växande muslimska befolkningen och bemöta påståendet: ”Muslimerna är snart i majoritet i Sverige”. Man undviker den självklara insikten att problemgrupper skapar problem även om de inte utgör en majoritet. Alla kan se hur mycket mer muslimskt Sverige blivit på något decennium. Den muslimska befolkningen förefaller mindre om man undviker muslimsk bakgrund och bara räknar medlemmar i muslimska samfund. Då ser det inte lika akut ut, men skall diskussionen bara handla om ”snart”? Om muslimerna inte sekulariseras, vilket föga tyder på, så är det bara en tidsfråga när en hög invandring med omkring 70 procent muslimer blir till en befolkningsmajoritet. Påstår man sig presentera fakta om invandring och kriminalitet bör man diskutera problemen, inte söka sopa dem under mattan. En seriös prognos om invandrarkriminalitet hade varit på sin plats. Som nämnts så utgör invandrarkriminaliteten redan en majoritet. Skall vi börja räkna på när majoriteten av kriminaliteten blir muslimsk?

Skribenterna till Regeringskansliets rapport saknar uppenbarligen intresse för såväl samhällsfrågor som Sverige. Troligtvis är de några av alla dessa kommunikatörer som genom desinformation söker trötta och tråka ut å sina uppdragsgivares vägnar. Akuta problem bli till utmaningar som politiker och myndigheter redan prioriterar och jobbar intensivt med. Det finns ingen risk för systemkollaps. Landet för ingen idiotisk invandringspolitik och ingen idiotisk kriminalpolitik som måste läggas om radikalt. Sverige befinner sig på den enda rätta vägen, don’t worry, be happy.

Jan Tullberg

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson