Annonsera på Avpixlat

Biltillverkare massinvesterar i USA under Trump – tusentals nya jobb skapas

Foto: Ford Motor Company.

USA / EKONOMI Donald Trump lovade under sin valkampanj att locka utländska företag att investera i USA. Flera utländska biltillverkningsföretag, utöver de inhemska amerikanska, har redan lockats att göra detta och massinvesterar nu i USA i syfte att bygga helt nya nya biltillverkningsfabriker och utvidga redan befintliga, vilket kommer att skapa tusentals nya jobb.

I april meddelade biltillverkningsföretaget Totoya att man ämnar investera 1,3 miljarder dollar i en ny biltillverkningsfabrik i Kentucky, något som skapar flera tusen nya jobb i delstaten, såväl för högutbildade som enklare jobb. I juni meddelade BMW att företaget ska utöka sin biltillverkningsverksamhet i South Carolina och därmed kommer att investera 600 miljoner dollar i en fabrik i den delstaten.

Även Fiat Chrysler meddelade i juni att företaget ska investera över en miljard dollar i sina fabriker i USA, vilket skapar kring 2 000 tusen nya jobb. Häromdagen meddelade Toyoya och Mazda att de tillsammans ska investera 1,6 miljarder dollar i en ny gemensam biltillverkningsfabrik. Var fabriken ska ligga är för närvarande inte fastställt men det kommer offentliggöras inom kort. Denna investering kommer skapa kring 4 000 nya jobb, även de både för högutbildade och enklare jobb.

Toyotas investeringar är en del av en investering på över 10 miljarder dollar som bilföretaget ska göra i USA under de närmsta fem åren. Både Hyundai och General Motors har under 2017 (dvs. sedan Trump tillträdde) meddelat att de ska investera flera miljarder dollar i sin biltillverkning inom USA. GM aviserar att minst 1 000 nya jobb kommer skapas genom deras investering.

Daimler har tidigare i år understrukit att företaget investerar 1,3 miljarder dollar i sin bilfabrik i Alabama samtidigt som Volkswagen deklarerat att företaget inte längre kommer flytta några biltillverkningsjobb från USA till Mexiko. Även Honda har utlovat stora investeringar i USA där ny hybridteknologi som inte använder bensin ska utvecklas och byggas in i bilar.

Ford är en annan biltillverkare som sänt positiva investeringssignaler efter att man berömt Trumps visioner för skatter som man anser är positiva för Fords framtid i USA.

Donald Trump infriar alltså sitt vallöfte att locka utländska företag att investera i USA samt få de amerikanska att investera inom landet och därmed skapa nya jobb, inte minst för den arbetarklass som Trump värnar om och som röstade fram honom till president.

Jobb skapas inte som ett resultat av detta bara inom själva biltillverkningsindustrin, utan också genom dominoeffekten brett i andra sektorer eftersom andra delar av arbetsmarknaden påverkas positivt, såsom underleverantörer till bilföretagen, restauranger och detaljhandel.

Den amerikanska börsen slår nu regelbundet nya rekord samtidigt som ekonomin hettas upp och allt fler jobb skapas generellt, vilket Avpixlat rapporterat om tidigare. Detta i kontrast till Trump-fientlig vänsterliberal media som systematiskt ägnar sig åt att producera fake news där man försöker framställa USA under Trump som ett land i kaos och sönderfall.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson