Annonsera på Avpixlat

För sent är en underdrift!

DEBATT De senaste dagarna har det återigen rapporterats om att många jihadister/IS-krigare förväntas återvända till Sverige. Man varnar för att samhället inte är förberett och terrorforskaren Magnus Ranstorp säger att vi har vaknat för sent.

För sent är en underdrift! Redan år 2006 presenterades en utredning för regeringen och riksdagen angående möjligheten att införa nya regler för indraget medborgarskap. Anledningen var att polisen redan då rapporterade om cirka 1.000 krigsförbrytare som befann sig i landet samt att man ville komma åt problemen med människor som använt mutor för att få sitt medborgarskap eller ljugit om sin kriminella bakgrund.

I utredningen konstaterades det bland annat att omprövning av medborgarskap och möjlighet att återkalla medborgarskap redan införts av flera länder i Europa, bland annat Danmark, Finland, Nederländerna, Norge, Kanada, Storbritannien och Tyskland.

I december samma år skickade en representant från KD en skriftlig fråga till justitieminister Beatrice Ask och frågade hur regeringen tänkte gå vidare med den information som framkom av utredningen. Man ställde sig också frågan om inte kriminella som har fått svenskt medborgarskap också ska kunna fråntas sitt medborgarskap.

I januari 2007 skickar Nyamko Sabuni (FP) ett svar där man meddelade att ett införande av återkallelse av medborgarskap kräver en grundlagsändring och kan därför tidigast ske efter valet år 2010.

Nu tio år senare står vi med facit i hand och ser att ingenting har gjorts i detta ärende som har gett resultat överhuvudtaget. Således kan man dra slutsatsen av att oavsett om det sitter en borgerlig eller rödgrön regering vid makten så fortsätter man ändå att ignorera problemen och varningssignalerna. Sedan står man med mössan i hand och beklagar sig över att man varit naiva och nu är oförberedda på det som komma skall.

Faktum är att Sverigedemokraterna är det enda parti som vill förbjuda jihadister att återvända till Sverige. De förespråkar även att alla som begår brott och inte är svenska medborgare ska utvisas ur landet. Om man inte vill rösta på Sverigedemokraterna i nästa val så uppmanar jag folk att gå man ur huse och protestera mot att våra politiker inte gör det jobb som de är ditsatta för att göra.

Glöm inte att makten egentligen ska utgå från folket och att politikerna ska vara en förlängd arm av folkets vilja. Så länge vi i befolkningen accepterar situationen så kommer det inte att bli någon förändring!

Jenny Piper

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson