Annonsera på Avpixlat

De progressiva makthavarnas syntetiska mynt

insandare_150

INSÄNDARE När det konservativa självbestämmandet utav den enskilde individen tillåts träda in i dennes liv, är då tillfället ges för en liten del av de traditionella kristendomliga principerna av konsekvensneutralitet förenat med självständighet och självlärda principer att ges uttryck för hos samma individ. Att detta självbestämmande hos enskilda individer kommer tillåtas av dagens ledande svenska aktörer inom det mediala och politiska spektrat i det kosmopolitiska Sverige ska dock självklart betraktas som helt uteslutet. För “demokratins förkämpar” finns det nämligen bara en tillåten rådande ideologi, en ideologi vars syntetiska mynt består av många sidor, och där någon konservatism och i synnerhet någon kristendom aldrig kommer tillåtas.

De progressiva makthavarna i Västeuropa kan med sitt konstgjorda mynt upprätthålla en fasad med alla möjliga medel, så väl diplomatiska som “autonomt gränsöverskridande objekt”. I de internationella samfunden putsas det falska myntet så mycket det bara kan. Låt mej illustrera vad jag menar genom att för Avpixlats läsare illustrera två exempel. Rosenbad (som i mitt ena exempel får stå företrädare för det diplomatiska i det syntetiska myntet de tillhör), vilka säkerligen utav många andra regeringar runt om i världen anses som en ytterst välpolerad regering – som klarar av att hantera tunga och svåra internationella frågor rörande världspolitiken – och där man anses ha en charmerande kunskap vad saken än må handla om. Sveriges utrikesminister under den “blåa” Alliansregeringen (2006-2014) var exempelvis den politiker som till ytan klarade av att behärska detta polerade spel på allra bästa sätt.

Det “autonomt gränsöverskridande objektet” i det konstgjorda myntet kan i mitt andra illustrerande exempel intas genom en händelse i Berlin i september förra året, då en känd tysk vulgärliberal politiker i dryga 40-årsåldern mördade en yngre man för att sedan ta sitt eget liv. I det kosmopolitiska central- och Nordeuropa menar jag att dagens ledande aktörer inom media och politik är “beroende” av att sådana här individer står till förfogande i deras parlamentariska system, vilket är varför jag väljer att ta upp just den händelsen som exempel.

Vilket slags “mynt” ska då den konservativa rörelsen tillhöra i framtiden? Den sekulära konservatismen och kristendomen är naturligtvis inte samma sak, men har ändå till viss del en gemensam historia och vissa överskridande beröringspunkter. Den konservative 1700-talsfilosofen Edmund Burke och Jesus är – kanske något överdrivet uttryckt – i någon mån “syskon” med varandra, precis som Ayn Rand och Karl Marx ska betraktas som “två sidor av samma mynt”; även om dess respektive anhängare enträget hävdar att så inte är fallet. Ur ett historiskt perspektiv är förhållandet mellan den sekulära konservatismen och kristendomen komplicerad. Oförrätter, så väl riktiga som påhittade, i historien kan än idag bidra till att skapa en “betongvägg” mellan de bägge ideologierna.

Den inofficiella oenigheten mellan de nordiska folken, det nordiska liberalprogressiva politiska systemets oerhörda brister på verklighetsförankrade visioner, med tillhörande splittringspolitik som bland annat bedrivs genom den så kallade “Europeiska unionen”; allt detta har självfallet försvagat den den sekulära konservatismen och kristendomens tankegods något oerhört. Frihandel och ekonomisk frihet i all ära, men till vilket pris?

Kristendomens historiska företrädare i Sverige ska dock inte de undkomma kritik. De har i många delar stått för en hycklande rörelse där de under de senaste 15-20 åren snarare har värnat den synnerligen obehagliga 68-vänsterns splittrande klasskampspolitik, vilket starkt har bidragit till att de traditionellt konservativa rörelserna i Sverige har drivits bort från ett gemensamt tankegods. En enad konservativ-kristen rörelse, präntat på ett friskt och äkta mynt, är en instinkt som de bägge rörelserna ska ha som rättesnöre i sin fortsatta kamp för framtiden. Rätt lärdomar av det förflutna måste dras för att säkra framtiden.

Efter all alkohol som 68-vänsterns företrädare i sina centrala paradvåningar och exklusiva salonger har hävt i sig i ofattbara mängder under de senaste 50 åren, så kommer denna vänster nu istället att ersättas av det jag vill benämna som “2018-vänstern”, vars företrädare – bland mycket annan galenskap – förespråkar ett “könlöst samhälle”. Med denna milt uttryckt bisarra utveckling inom det svenska politiska landskapet, givetvis påhejade av så väl socialistiska som liberala ledarsidor på de stora mediehusen, så menar jag på att min frågeställning i min föregående insändare är högst befogad att ställa; hur ska de konservativa rörelserna i Sverige utforma sin framtida politik?

Konservativ

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson