Annonsera på Avpixlat

Donald Trump ratar lågutbildad invandring och vill prioritera högutbildade

Foto: Jnn13.

USA / INVANDRING Donald Trump har redan halverat det amerikanska flyktingmottagandet, vilket infriade ett viktigt vallöfte. Nu vill Trump ta nästa steg och halvera den lågutbildade invandringen och satsa betydligt mer på högutbildad sådan, vilket även det skulle infria ett vallöfte.

Under tidigare presidenter, inte minst Barack Obama, prioriterade USA flyktingmottagning och anhöriginvandring, vilket som regel betydde lågutbildade som inte talade engelska. Donald Trump har redan halverat flyktingmottagningen och vill nu minska den lågutbildade invandringen kraftigt, även de som tillhör gruppen anhöriga, eftersom dessa invandrare konkurrerar med lågutbildade amerikaner om enkla jobb.

Istället för att släppa in ett stort antal lågutbildade migranter vill Trump prioritera högutbildade som dessutom redan erbjudits jobb i USA samt talar engelska. Detta för att hjälpa minoriteter i USA som svarta och latinamerikaner som ofta är lågutbildade och måste konkurrera med lågutbildade invandrare om jobb. Trump vill att infödda lågutbildade amerikaner ska prioriteras, vilket han menar kan göras genom att strama åt invandringen för lågutbildade.

Trump vill dessutom att de med kunskaper i engelska ska prioriteras. Trump har tidigare påpekat att Kanadas invandringssystem är ett föredöme eftersom det prioriterar just högutbildad arbetskraft genom sitt poängsystem samt prioriterar migranter som talar engelska och/eller franska samt snabbt sannolikt blir självförsörjande.

Trump anser att akademiska och professionella meriter som kan hjälpa USA, inte blodsband eller avsaknad av utbildning som belastar USA, ska ha avsevärt högre prioritet i migrationspolitiken. Den amerikanska senaten har redan börjat arbeta på en lag om detta, så stödet i kongressen verkar redan finnas för denna reform som Trump vill verkställa.

Utöver att genomföra drastiska förändringar kring hur många invandrare inom diverse kategorier som släpps in i USA vill Trump även ställa högre krav på att invandrare blir självförsörjande när de kommer till USA istället för att leva på bidrag. Varannan invandrarfamilj i USA idag lever på någon form av bidrag jämfört med var tredje infödd amerikansk familj.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson