Annonsera på Avpixlat

Sverige rankas som allt mer konfliktfyllt, terrorbenäget och mindre harmoniskt

Foto: Petey21.

KONFLIKT OCH TERRORISM I takt med massinvandringen från konfliktområden i tredje världen visar det sig inte helt oväntat att kriminaliteten och terrorhotet ökar i Sverige och att landet därmed blir allt farligare att vistas i. Detta bekräftas nu av det s k Global Peace Index som visar att Sverige stadigt försämras beträffande hur konfliktfyllt landet är. Även det s k Global Terrorism Index visar att Sverige är ett allt farligare land att vistas i.

Global Peace Index rankar samt betygsätter hur fredliga och harmoniska diverse länder anses vara, alltså ländernas nationella och internationella konfliktbenägenhet samt den nationella harmonin. Sveriges placering på Global Peace Index är numera nummer 18, vilket är den lägsta placeringen någonsin för Sverige och del av en negativ trend. Så sent som 2009 rankades Sverige som världens femte minst konfliktfyllda och mest harmoniska land. Sverige idag anses alltså inte ens tillhöra ett av världens tio procent minst konfliktfyllda och mest harmoniska länder efter att för endast några få år sedan placerats i topp tre procent.

Utöver stadigt fallande placeringar på Global Peace Index har Sveriges generella betyg på samma index sjunkit kontinuerligt det med. Varje land tillsätts ett betyg i form av en siffra som representerar diverse bedömningar kring landets konfliktbenägenhet och harmoniska tillstånd. Ju högre siffra desto större konfliktbenägenhet samt mindre harmoni råder i landet

Sveriges siffra har ökat med hela 18 procent sedan 2009, vilket betyder att under de senaste åtta åren anses Sveriges konfliktbenägenhet ökat kraftigt. Detta kopplas sannolikt till de snabbt växande nationella konflikterna mellan olika grupperingar inom Sverige som till exempel etniska, kulturella och religiösa. Samtidigt anses Sveriges harmoniska tillstånd ha försämrats avsevärt, vilket troligen även det kopplas till de växande konflikterna mellan olika grupper i Sverige, inte minst politiska, men även religiösa och kulturella.

Utöver Sveriges fallande placering på Global Peace Index är Sveriges placering på det s k Global Terrorism Index även mycket oroväckande numera. Sverige rankas idag på plats 46 av 130 länder. År 2012 rankades Sverige på plats 61, vilket betyder att terroristverksamheten i Sverige anses ha ökat kraftigt de senaste fem åren.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson