Annonsera på Avpixlat

Rättsmedicinalverket erkänner: “Våra ålderstester visar att nästan alla ‘ensamkommande flyktingbarn’ är vuxna”

Ahmad

Ahmad, en av de många män i mogen ålder som tidigare regelmässigt beviljades asyl i Sverige som “ensamkommande flyktingbarn”. Sedan medicinska ålderstester infördes tidigare i år har det blivit lite svårare att missbruka asylrätten genom att ljuga om sin ålder.

ENSAMKOMMANDEBLUFFEN På tisdagen redovisade Rättsmedicinalverket färsk statistik om utfallet av de efterlängtade ålderstester som nu äntligen görs av så kallade “ensamkommande flyktingbarn”. Siffrorna bekräftar åter det som många larmat om i åratal men makthavarna och en obstruerande barnläkarorganisation mot bättre vetande förnekat – nästan alla migranter som uppger att de är barn för att komma i åtnjutande av en positiv särbehandling och gräddfil i den svenska asylprocessen är i själva verket vuxna.

De nya ålderskontrollerna drog i gång i mitten av mars i år och är en konsekvens av att mottagningssystemet för s.k. “ensamkommande” fullständigt kollapsade 2015 då nästan 36.000 unga personer sökte asyl i Sverige och – i en absolut majoritet av fallen osant – uppgav att de var under 18 år. Regeringen kunde inte längre blunda för denna form av grovt asylmissbruk när det antog sådana proportioner, i synnerhet inte som även det allmänna asyltrycket skenade med rekordet 163.000 migranter samma år.

Rättsmedicinalverket har fram till den 31 juli från Migrationsverket fått in närmare 7.000 uppdrag om att utföra ålderstester. Av dessa har man hittills bara hunnit med att handlägga knappt 2.500.

I drygt 2.000 fall är det ställt utom varje rimligt tvivel att den ålderstestade ljugit och i själva verket är över 18 år. I ytterligare 25 fall är bedömningen att den testade antagligen är över 18 år. I drygt 400 fall väljer Rättsmedicinalverket att hellre fria än fälla och säger att den testade “möjligen” kan vara yngre än 18 år, med en öppning för att även dessa egentligen kan vara äldre.

Det innebär extrapolerat att minst 8 av 10 som söker asyl i Sverige som barn uppger en felaktig ålder. Sannolikt är den verkliga siffran ännu högre. I långt ifrån samtliga fall där det finns anledning att betvivla en asylsökares muntliga åldersuppgift sker något ålderstest.

Om så ska ske är upp till den enskilde handläggaren, och Migrationsverkets personal är numera hårt infiltrerad av asylhaverister med en agenda att bevilja så många ärenden som möjligt. Det visar bland annat det faktum att beviljandegraden bland asylärenden har ökat dramatiskt de senaste åren, på ett sätt som det inte finns några andra rimliga förklaringar till än att det skett en förändring i hur bedömningarna görs.

Rättsmedicinalverkets marginaler är dessutom generöst tilltagna till den testades favör. För att få ett utlåtande om att vara över 18 år skall testet visa att du sannolikt är minst 22 år. Två år dras bort automatiskt som påstådd felmarginal.

Könsfördelningen bland de “ensamkommande”, där 97 procent är män och endast 3 procent är kvinnor, skvallrar också om att denna grupp asylsökande egentligen inte är några flyktingar, utan i verkligheten ekonomiska migranter. Det handlar om familjer som vill skicka en av sina söner till ett bättre liv i ett högutvecklat land som Sverige och med förhoppning om att senare kunna komma efter som anhöriginvandrare eller i varje fall få sig pengar tillsända när sonen etablerat sig här.

Kvinnosynen är sådan i Afghanistan och Somalia, varifrån de flesta “ensamkommande” härrör, att man inte i första taget satsar något på en dotter. Det är det främsta skälet till att nästan inga “ensamkommande” är kvinnor. I det fall en familj ändå skickar en dotter är det oftast därför att man inte har några söner, i vuxen ålder eller överhuvudtaget.

Om det låg genuina flyktingskäl bakom denna asylvåg skulle tvärtom nästan alla “ensamkommande” vara unga kvinnor eftersom dessa är betydligt mer utsatta i sina hemländer än männen. I Afghanistan, som länge varit det vanligaste ursprungslandet för “ensamkommande”, kan en ung kvinna bli mördad av muslimska fundamentalister bara därför att hon går i skolan.

Mats Dagerlind

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson