Annonsera på Avpixlat

Vänsterkomiker på Sveriges Radio och Falkenbergs kommun anordnar musikfestival där män är portförbjudna

Emma Knyckare vill förbjuda alla män på musikfestivaler. Foto: Julia Lindemalm.

FESTIVALINITIATIV Emma Knyckare är mest känd för den breda allmänheten för att i Sveriges Radios inte särskilt roliga humorprogram Morgonpasset och Tankesmedjan ägnat sig åt till skämt nödtorftigt maskerad hets och hat mot män, Sverigedemokrater och invandrare som inte har de “rätta” vänsteråsikterna. Efter de senaste årens våg av sexuella trakasserier och övergrepp på musikfestivaler – som enligt polisens rapporter så gott som uteslutande begås av unga män med utomvästlig asylrelaterad invandrarbakgrund – vill Knyckare anordna festivaler där alla män är portförbjudna. Och hon har fått Falkenbergs kommun med sig.

Onyanserat och kollektivt generaliserande manshat är inget nytt eller ovanligt inom vänsterfeminismen och kan ta sig många olika uttryck. Ett av de senaste är att beskylla alla svenska män för de sexuella trakasserier och övergrepp som en viss grupp unga invandrarmän ägnar sig åt och som lett till stora svårigheter att anordna musikfestivaler och liknande evenemang. Artister som Zara Larsson har exempelvis bemött problemet med intelligenta uttalanden som “jag hatar hatar hatar alla män” och för detta av finansminister Magdalena Andersson (S) föreslagits bli Sveriges nästa statsminister.

I den av svensk radikalfeminisms skyddshelgon Gudrun Schyman uttalade andan att “alla män är talibaner” går nu Emma Knyckare ut och föreslår öppen könsdiskriminering på musikfestivaler. Det är inte första gången som Knyckare blamerar sig och ofta har hon fått göra det från Public Service-plattformen Sveriges Radio på svenska licensbetalares bekostnad. Där har hon ägnat sig åt rasism genom att kalla invandrare som inte har vänsteråsikter för husblattar och där har hon också hånat “vita kränkta män” som tar livet av sig.

Nu har Knyckare dragit igång ett initiativ till en manshatarfestival som är tänkt att äga rum nästa sommar i Falkenberg. Nyligen gick hon ut i sociala medier och pitchade idén. Hon fick starkt gensvar från den klick av likasinnade som allmänt förpestar tillvaron för andra på bl.a. Twitter med sin hets och sitt hat mot alla oliktänkande. En handfull vänsterradikala kvinnliga artister såsom Linnea Henriksson, Julia Frej och Cleo Missaoui har också aviserat att de ställer upp och spelar på Knyckares diskrimineringsfestival.

Knyckare förefaller också ha fått Falkenbergs kommun med på noterna. Kristjan Fannar, som har den kryptiska titeln destinationsutvecklare på kommunen, hörde självmant av sig till Knyckare för att erbjuda skattebetalarnas resurser till manshatarfestivalen. “Jag har följt debatten kring Emma Knyckares förslag om en mansfri festival och jag har hela tiden tyckt att det är en spännande idé“, säger Fannar till Hallands Nyheter. Avpixlat har tidigare berättat om hur Bråvallafestivalen i just Falkenberg tvingats lägga ned pga att man inte lyckats få bukt med de sexuella trakasserier och övergrepp som ett visst invandrat klientel ägnat sig åt.

Knyckare kallar språkbegåvat det hon dragit igång för “värsta grejen” och “asfett” och konstaterar efter gensvaret i ett meddelande på Instagram att “Nästa sommar kommer Sveriges första mansfria rockfestival se dagens ljus“. De som kritiserat initiativet för att vara misandriskt och mansdiskriminerande kallar Knyckare för “dårar” och anser det inte värt att ens bemöta. När Knyckare får frågan av DN säger hon dock att hon “inte har tänkt på att det kan vara diskriminerande” men tillägger att det i så fall är okej eftersom “kvinnor blir diskriminerade för jämnan“.

Hon tillägger också att män faktiskt är välkomna – att städa festivalområdet efteråt. En man som erbjudit sig att göra detta är den SD-fientlige vänsterkomikern Magnus Betnér. På annan plats har Knyckare också aviserat att festivalen ska vara stängd för alla som “definierar sig som män“. Det innebär troligen att män som känt efter och innerst inne upplever sig egentligen vara kvinnor kan slinka in på manshatarfestivalen om de med attribut som kläder och makeup kan troliggöra sådan könsidentifikation.

Sannolikt är det inte lagligt att stänga ute besökare från ett evenemang av detta slag pga personens könstillhörighet. Men det förefaller vare sig Emma Knyckare, Falkenbergs kommun eller rapporterande media reflektera över.

Mats Dagerlind

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson