Annonsera på Avpixlat

Sveriges Radio: “Ju fler gängskjutningar, desto bättre för vården”


Ljudklipp från SR. Inslaget återges här med av SR för ändamålet tillhandahållen inbäddningsfunktion.

JOURNALISTISK SNILLEBLIXT Att den asylrelaterade invandringen är lönsam, positiv och berikande är budskap som vi matas med dagligen i s.k. agendasättande nyhetsjournalistik från vänsterliberal media. Något ovanligare är att man även framställer baksidorna med denna politik som något positivt. Dessa brukar man normalt bara förneka eller förtiga. På Sveriges Radio har man nu dock grävt lite djupare i argumentsäcken och kan för svenska folket berätta att de många skjutningarna inom den invandrarkriminella gängmiljön är något positivt – vården blir nämligen bättre ju fler skottskador man får in att behandla.

Det tvångsfinansierade Public Service-bolaget har intervjuat Mikael Ekelund, som är överläkare och driftsansvarig för akutkirurgin på sjukhuset i Malmö. Med hårt selektiva och närmast sufflerande frågor har SR lyckats sammanställa ett reportage som får det att se ut som om man inom sjukvården i Malmö är själaglada åt att förvandlas till något av ett fältsjukhus vid krigsfronten till följd av att det skjuts så mycket bland stadens invandrargäng. Bara hittills i år har akutkirurgin i Malmö fått in 22 skottskadade gängkriminella invandrare, varav sex dött och sexton överlevt.

Förr i tiden var det bara enstaka skottskadade, nu kommer denna typ av patienter in regelbundet“, förklarar Ekelund. “Det har medfört att medvetenheten om de skottskadade har ökat“, berättar han. Man blir helt enkelt skickligare på att behandla skottskador och bygger upp en expertis på denna typ av traumaskador.

Ekelund får inga följdfrågor från Sveriges Radio om huruvida han anser att det också är bra för de vårdbehövande Malmöborna i allmänhet att en allt större del av vårdresurserna åtgår till att operera och rehabilitera skottskadade gängkriminella, i synnerhet mot bakgrund av att vården står under sparbeting, är underbemannad, saknar vårdplatser osv. SR anser inte det är relevant att fråga Ekelund om han tycker att det är så här en allt större del av de pengar som svenska skattebetalare betalar in till vården bör användas.

Inte heller finner SR det relevant att problematisera att det skottskadade klientelet är personer som har missuppfattat hur man återgälda ett mottagarlands folks gästfrihet och generositet, som ägnar sig åt grov kriminalitet i stället för att följa lagen och göra rätt för sig i samhället.

Sveriges Radios påhittiga vinkel att framställa gängskjutningar som något positivt har även uppmärksammats internationellt.

Mats Dagerlind

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson