Annonsera på Avpixlat

Spel för galleriet

KRÖNIKA Det är inte lätt att hänga med i det politiska spelet. Men om jag fattat någorlunda rätt så ter sig piruetterna kring it-skandalen förenklat se ut så här.
Alliansen hotar med misstroendevotum mot tre av regeringens ministrar. Anna Johansson, infrastrukturminister, Anders Ygeman, inrikesminister och Peter Hultqvist, försvarsminister. Detta för att de inte agerat och tagit sitt ansvar efter Transportstyrelsens olagliga hantering av outsourcingen av myndighetens it-hantering. Detta har medfört att för Sveriges och svenska folkets säkerhet viktiga uppgifter hamnat i obehöriga händer. Även för andra länder känslig information har läckt ut.

Tider, rutter och prestanda för kärnavfallsfartyget MS/Sigrid kan t.ex. ha spridits. Inget land lär uppskatta riskerna för att kärnbränsle hamnar i orätta terrorhänder. Härdsmältan på Transportstyrelsen är alltså inte bara en svensk angelägenhet. Den sprids och därmed hotas det internationella förtroendet för Sverige totalt sett. Vilken internationell organisation kommer att för sin egen säkerhet kräva förklaringar av den svenska regeringen – FN, EU, Nato, grannländerna…? Tar de då med förtroende kontakt med försvarsminister Peter Hultqvist? Vågar de dela information med den svenska regeringen.

Transportstyrelsens generaldirektör Maria Ågren fick sparken. Med miljoner i avgångsvederlag. Styrelsens ordförande Rolf Annerberg fick sparken. Säkerligen med rejält avgångsvederlag. Nu sparkas hela styrelsen. Förmodligen med generösa avgångsvederlag. Tidigare ansvarig minister för Transportstyrelsen, Mehmet Kaplan, sparkades. Med miljoner i avgångsvederlag. Alla inblandade och avsatta lär erbjudas nya, välbetalda uppdrag. Skattebetalarna står för fiolerna i detta sorglustiga skådespel. Väljarna får från ståplats applådera folklustspelet ”Allas lika värde”. Fattigpensionärerna har inte råd till inträdet. Invandrarna förstår inte språket.

Närmast ansvariga minister Anna Johansson visste inget och skyller detta på sin för andra oegentligheter avskedade statssekreterare Erik Bromander som inte vidarebefordrade SÄPO:s varningar till henne. Han fick sparken, men med miljoner i avgångsvederlag. Nu får ministern själv avgå. Med miljoner i avgångsvederlag. Anders Ygeman fick beskedet från SÄPO för ett och ett halvt år sedan. Men inte heller han berättade för ytterst ansvarige statsminister Stefan Löfven. Detta förklarar han med att för så känsliga samtal saknades lokal! Kunde han inte haft ett samtal med Löfven i den lokal där han själv fick informationen från SÄPO? Argumentet är ju mer än lovligt löjligt! En ren oförskämdhet mot publiken. Nu får han alltså gå – men med bibehållen ministerlön.

Försvarsminister Hultqvist visste samtidigt med Ygeman om situationen, men meddelade inte heller Löfven. Han menar att detta inte är hans ansvarsområde!! Han får alltså behålla jobbet tills vidare. Men lär få avgå i höst om alliansen står på sig med misstroendet. Samtidigt är tidigare justitieminister Beatrice Ask i tidigare regering KU-anmäld för den regeringens beslut att överhuvudtaget uppdra till Transportstyrelsen att outsourca den känsliga it-hanteringen.

Man behöver inte vara speciellt konspiratoriskt lagd för att misstänka att Stefan Löfven haft all information redan från början. Om inte annat direkt från SÄPO. Allt annat förefaller ju mycket märkligt även i den mest rigida stuprörsorganisation. Men sanningen lär vi aldrig få. Vi förväntas vara lättförförd publik för pajaskonsterna – på våra ståplatser högst uppe på galleriet. Men den här gången kanske stjärnaktörerna där nere på scenen missförstått sin roll. Det ska fan vara teaterdirektör, klagar säkert herr Löfven när han hittat avlyssningsskyddad skådespelarloge.

Nu byter alltså Anders Ygeman jobb med den socialdemokratiske gruppledaren Tomas Eneroth. Ygeman blir därmed chef över Björn von Sydow (s). Gruppledare i Konstitutionsutskottet. Ett smidigt sätt att belöna Ygeman för lojalt alibijobb för statsministern. Därmed får Ygeman stort inflytande på det KU som han själv är anmäld till och där han redan tidigare fått skarp erinran! Dessutom blir Beatrice Ask ny ordförande i KU. Dit hon själv alltså är anmäld! Det blir spännande att följa dessa kommande, välregisserade teaterföreställningar. Med noga utvalda i huvudrollerna.

Det känns lite trist att publicera denna krönika på Avpixlat. Sådana historier hör i en normal värld mer hemma i Grönköpings Veckoblad.

Rolf Malm

Ps. Tack för all uppmuntran för att skriva boken ”Sverige avpixlat” – se denna krönika som en försmak.

Fler krönikor av Rolf Malm hittar du HÄR.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson