Annonsera på Avpixlat

Orsak och verkan?

insandare_150

INSÄNDARE Den 1 mars tillsattes Maria Ågren som generaldirektör för Transportstyrelsen efter att tidigare ha innehaft förordnande inom SMHI samt Naturvårdsverket. Redan i maj samma år beslutade man att göra avsteg ifrån gällande lagar genom outsourcing vilka skulle skydda känsliga uppgifter såsom: säkerhetsskyddslagen, personuppgiftslagen samt offentlighets- och sekretesslagen och detta trots att internrevisorn starkt ifrågasatte beslutet.

Outsourcingen fortsatte oaktat att även Säpo ville att detta skulle stoppas med omedelbar verkan och dessutom inleds en förundersökning om vårdslöshet med hemliga uppgifter i november 2015. Detta till trots tog Maria Ågren och styrelsen ingen som helst notis om detta.

Den 19 januari 2016 slutar Maria Ågren med omedelbar verkan sitt förordnade. Orsaken uppges vara att det fanns oenighet mellan henne och regeringen, trots att vederbörande redan då hade delgivits misstanke för brott.

Inte förrän den 6 juli 2017 kom detta till riksdagens och allmänhetens medvetande. Detta tack vare att tidningarna hade fått kännedom om att Maria Ågren i hemlighet hade utretts för att ha röjt sekretessbelagd uppgifter som kan vara uppenbar skada för rikets säkerhet. Vilket naturligtvis kommer att kosta oss skattebetalare en otalig mängd miljoner. Därjämte har dessa personer med sitt agerande riskerat livet på på en mängd människor i rikets tjänst!

”Straffet” som utmättes för detta synnerligen grova brott blev totalt 70.000:- i dagsböter. Då skall man ändå ha i beaktande att hon fortfarande och framåt uppbär en lön på 115.200:-

I gangstervärlden skulle detta troligtvis uppfattas som hot och muta för att inte avslöja obehagligheter som skulle kunna skada dessa. Även om det inte är helt relevant att jämföra med, men Stig Wennerström och Stig Berling fick livstid för att ha satt landets säkerhet på spel.

Samma dag den 6 juni bekräftar vår statsminister Stefan Löfven att misstankarna hade funnits redan i januari då hon hade tvingats att lämna sin befattning. Samtidigt hävdar han att det var först den 19 januari 2017 som haveriet hade kommit till hans kännedom! Oaktat detta faktum så har statsministern inte informerat utrikesnämnden om allvaret i detta totala haveri, trots att han är skyldig att göra detta under sådana omständigheter!

Sedermera har Maria Ågren uttalat att hon enligt egen uppgift redan i februari 2016 samt vid två ytterligare tillfällen har lämnat uppgifter om detta till Erik Bromander vid Anna Johanssons departement. Att Anna Johansson underrättats och därmed fått kännedom om detta innan den 19 januari 2017 nekar hon till å det bestämdaste. Detta trots att både Ygeman och Hultqvist redan 2016 hade blivit informerade om vad som faktiskt hade hänt och att nödvändiga åtgärder måste vidtagas för rikets säkerhet.

För mig som en enkel medborgare förefaller det fullständigt osannolikt att det i särklass största debaclet i mannaminne, inte vid något tillfälle skulle ha diskuterats på något av alla former av regeringsmöten känns som ett falsarium. Det är en fullständig katastrof om det skulle vara så att man inom vår regering har en sådan undermålig kommunikation, att dom så populärt kallade stuprören om detta är sant, snarast borde förvandlas till avloppsrör. Personligen tror jag mer på tomten.

Faktum kvarstår att skulle inte Maria Ågren ha blivit dömd och därmed fått sitt ”straff” så skulle sannolikt på gränsen till visshet om haveriet aldrig kommit till riksdagens eller ännu mindre medborgarnas vetskap. På mycket goda grunder kan man då förmoda att den eventuella mörkläggningen hade lyckats.

Tyvärr har väl inte politikerföraktet och trovärdigheten hos dom som säger sig ta ”ansvar” (vårt mest missbrukade ord) för vårt kära fosterland minskat, med tanke på den oerhörda inkompetensen vilket definitivt snarast visat sig vara ett understatement.

PS: Trots det avskräckande straffet vilket Maria Ågren fick så uppbär hon fortfarande sin lön och kommer i framtiden att få pensioner som vida överträffar våra stackars fattigpensionärers, och dessutom troligtvis erbjudas ett nytt lukrativt jobb. Som exempel kan nämnas att när Mona Sahlin fick sparken och trots detta uppbär drygt 3,5 miljoner fram till sin 65 årsdag.

Clarence

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson