Annonsera på Avpixlat

En mer utmanade konservativ dagordning måste komma till stånd

insandare_150

INSÄNDARE Hur ska de klassiskt konservativa rörelserna i Sverige utforma sin framtida politik? På vilken gren av det konservativa trädet ska de sitta, och vilka av de viktigaste ideologiska konservativa “punkterna” ska de skydda från konkurrerande ideologier?

Frestelsen att omfamna en alltför enkelspårig och övergripande politisk plan är en fälla som de få kvarvarande konservativa i Sverige ska undvika att hamna i. Att skydda den del av av den centrala miljön i ideologin, och under tiden kontrollera ideologins utformning av densamma blir en utmaning som heter duga. Statiska lösningar bör undvikas, då de utgör ett hot inte bara för den enskilda friheten hos konservatismens förespråkare, utan också för den politiska processen (av vilken det nära sambandet mellan rätten till privat egendom och tron på sed och hävd rimligen borde vara konservatismens starkaste paradigminstanser).

Marxismens och vänsterliberalismens lösningar, där alla politiska processer ska “lösas ovanifrån” är något som den konservativa rörelsen borde vara en motvikt till. Vänsterns antiflexibilitet, som allt som oftast går hand i hand med sin planerade och målstyrda natur är något som konservatismens transcendenta ordning även den ska vara en motvikt till. Den konservativa rörelsen kan i framtiden inte endast överleva på att tala om abortfrågor och lag och ordning. En mer “utmanande konservativ dagordning” måste helt enkelt komma till stånd i Sverige.

Där den progressiva statens ansträngningar inte räcker till för att förändra samhället till det bättre ska istället den konservativa rörelsen stå redo och förklara för människor att statens misslyckande inte behöver vara deras misslyckande. Tron på att inte misslyckas som enskild individ ska inpräntas som motvikt till den progressiva statens ansträngningar att i folket försöka inpränta motsatsen, i synnerhet då vänsterliberala stater aldrig erkänner sina egna misstag och då deras “inofficiella propaganda” oftast maler på som outtröttliga väderkvarnar om deras luddiga bevis på “socialistisk rättvisa”, som de menar sig vara förkämpar för.

Den konservativa rörelsen ska istället uppmuntra människor att bosätta sig utanför storstäderna, där de slipper det omänskliga trycket från den progressiva ideologins “du-måste-göra-detta-annars-är-du-en-dålig-människa-samhälle”. Det leverne som storstadsliberalerna eftersträvar är knappast vägen till ett sunt liv där den fria individen kan leva i samklang med naturen och samtidigt ha en god psykisk hälsa med en tillhörande sund och ordnad privatekonomi.

Den liberala urbaniseringen, med avbefolkad landsbygd, handlar inte om “framsteg” eller “jämlikhet” för den enskilde individen, utan snarare om en liberal önskan om att driva in så många som möjligt i storstadens synnerligen ytliga, kalla och meningslösa tillvaro.

En “miljöaktivist” exempelvis, kan säkerligen på ytan vilja “verka mot kapitalismen”; men när det kommer till kritan så dyrkar samme “miljöaktivist” storstadens högljudda och aggressiva “liberala brus” med det tillhörande livliga ekonomiska frihandelsutbytet individer sinsemellan (kapitalism). Denna urbana storstadsmiljö, vilket är ett statskontrollerat projekt i syfte att samla så många som möjligt under “sina vingar”, är en fälla som konservativa bör undvika att hamna i. Där den liberala vänstern står och gapar om “ärvda rättigheter”, sina utopier och privilegier de anser sig ha rätt att tillskansa sig eftersom de är “goda människor”; där ska även de konservativa stå och istället förklara för åhörarna att vänsterns värdenihilism leder in människor på fel spår.

Det finns säkerligen mycket mer att skriva om detta ämne, men denna kortfattade summering i ämnet räcker nog för min del i detta forum

Konservativ

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson