Annonsera på Avpixlat

Mattsson arg på Google – vill att alternativmedier censureras

Thomas Mattsson

Expressens skandalomsusade och dömde chefredaktör Thomas Mattsson.

MEDIA Tillsammans med bland andra Peter Wolodarski på DN och Cilla Benkö på SR skällde Expressens chefredaktör Thomas Mattsson på ett möte nyligen ut representanter för Google. Detta då Mattsson var upprörd för att han hittat artiklar om sig själv på “hatsajter” bland Googles sökresultat.

För några månader sen skrev vi om hur Expressens skamfilade chefredaktör Thomas Mattsson inte ville bli utsatt för samma metoder som hans egen tidning använder – nämligen hembesök med kamera och reporter i högsta hugg. Expressen har som bekant ett tätt samarbete med vänsterextrema Researchgruppen med vilka man medelst dataintrång upprättat ett åsiktsregister över tusentals svenskar. I Researchgruppen ingår bland annat Mathias Wåg, som deltog i G20-upploppen i Tyskland nyligen där han uppmanade sina kamrater att misshandla en frilansjournalist.

Att det var just Mattsson och Wolodarski, samt Benkö i viss mån, som skällde ut Google får anses vara extra komiskt med tanke på den flora av fake news publikationerna nästan dagligen förser svenska folket med – lyckligtvis med ständigt sjunkande upplagor.

– Vi var en rad mediechefer som alla hade samma erfarenheter av stora sociala medier-plattformar: nämligen att de inte snabbt nog rensar bort hot och hat, att de dessvärre marknadsför till och med nazistiska sajter och att de inte lyckas göra skillnad mellan seriösa journalistiska aktörer och så kallade alternativmedier, vilket gör att kvaliteten på deras produkter påverkas negativt. Och det är ju ingen betjänt av, säger Thomas Mattsson till Resumé.

– De berättade hur duktiga de var på att rensa material. Att det inte var några problem alls. Då tog jag fram Google Chrome, sökte på mitt namn och hittade flera länkar till hatsajter. Jag förklarade att hat, lögner och YouTube-klipp där folk står och skriker utanför min dörr betalar deras löner. Då blev det tyst.

Vidare uppger Mattsson att det inte bara handlar om Google utan även Youtube, Facebook och Twitter m fl “som måste ta större ansvar för varumärkessäkra miljöer för annonsörer och som måste bli effektivare på att rensa bort hot och hat”.

Precis som man dagligen skriver “flyktingar” om ekonomiska migranter, betyder “hatsajter” sajter där politiskt inkorrekta och för personer som Mattson obekväma fakta publiceras. Samma med “hot och hat” där reella sådana blandas friskt med avvikande men fullt legitima åsikter och funderingar kring samhällsutvecklingen.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson