Annonsera på Avpixlat

Det växande hatet

DEBATT De senaste två veckorna har vi haft skottlossningar med skadade eller dödsfall varje dag, i vissa fall två gånger om dagen, samtidigt som anmälningarna om våldtäkter och sexuella ofredanden fortsätter att strömma in från både musikfestivaler och vanlig miljö. Senast igår rapporterades det om en incident där en grupp unga flickor som deltagit i en innebandyturnering ofredats av flera unga män med invandrarbakgrund, men i vanlig ordning ställer man sig inte på offrens sida utan det är locket på från arrangörerna för att undvika att peka ut vissa grupper.

Häromdagen kom nyheten om att Europadomstolen ställer sig bakom ett förbud mot heltäckande slöja. Detta diskuterades flitigt på många forum och från både kvinnor och män flödade det både hat och smårasistiska kommentarer. Många svenskar vill verkligen förbjuda islam helt och kasta ut alla muslimer ur landet – helst ska de bort från hela Europa. När man försöker diskutera sakligt och förespråka att det finns bra och dåliga människor i alla religioner samt att man inte kan kasta ut människor som är svenska medborgare, utan istället måste lagar/regler bli tydligare samtidigt som man börjar ställa krav, så får det inte något som helst gehör utan mottot är att bevara Sverige svenskt och att man inte kan lita på en muslim även om de framstår som goda.

Jag är mycket oroad över det hat som flödar mellan de här två grupperna – å ena sidan har vi islam där många muslimer har valt en radikal inriktning med kvinnoförtryck, hat mot väst och alla “otrogna” – å andra sidan har vi västerlänningar som är hatiska mot islam för att de bara ser det dåliga och tror att alla muslimer är på det sättet. Däremellan står vi som vill mötas halva vägen från båda sidor. Den här inställningen är inget unikt för Sverige, utan man ser samma kommentarer på internationella diskussionsforum där människor från USA/Europa tycker att migranterna ska stanna i sina egna länder och kämpa för förändring istället för att försöka ta sig till Europa, medan muslimerna gärna anklagar USA och EU för den negativa utvecklingen som gör att människor måste lämna sina hem för att de har ohållbara livsvillkor.

Visst är stormakterna skyldiga till mycket elände här i världen, men om vi ska fokusera på Sverige så är det i grund och botten våra svenska naiva politiker som har tillåtit att situationen i vårt land har fått eskalera till den grad där vi befinner oss idag – det vill säga att Sverige ”brinner”. Många unga som bor i förorterna känner ingen framtidstro eftersom de inte känner sig inkluderade i samhället som de anser svikit dem – med all rätt ska tilläggas! Våra politikers totala ignorans av problemen i förorterna som vi har haft i minst 15 år beror mycket på den misslyckade integrationen.

Hur många partiledardebatter de senaste åren har vi inte hört dessa floskler om att de ska satsa på de så kallade problemområdena? Känns denna slogan igen; ”Alla ska med”? Med facit i handen ser vi hur bra det har gått och alla som gick på detta valfläsk måste känna sig lurade idag! Bilbränder, skottlossningar, droghandel och våld mot blåljuspersonal är något som vi alla har vant oss vid och polisen har inte längre någon möjlighet att skydda medborgarna eftersom det saknas resurser – nyligen bad till och med rikspolischefen om hjälp i media.

Vidare har vi problemen med de nyanlända där man utan betänkligheter eller förberedelser tog in alltför många människor på kort tid och eftersom det inte ställs krav på motprestationer överhuvudtaget så har det lett till den kaosartade situationen som vi har idag. Hade man från början varit tydlig och informerat om vad som gäller i Sverige och haft en regel som säger att om man begår ett brott – oavsett hur allvarligt brottet är – så kommer man att utvisas på livstid tillsammans med sina eventuella anhöriga samt ställt krav på motprestationer för att kunna få bidrag, så tror jag att vi hade haft en helt annan utveckling än den vi ser idag.

Gjort är gjort så det som vore brukligt av politikerna att göra nu är att erkänna sitt misstag, be om ursäkt och börja ta tag i problemen. Det finns fortfarande chans att få rätsida på problemen om man omgående sätter igång! Men tyvärr kan jag inte se att detta sker överhuvudtaget utan istället fortsätter regeringen och övriga sjuklöverns ignorans. Man fortsätter att skjuta till ofantliga summor till migrationsområdet istället för att satsa pengar där det verkligen behövs – de små summor som man påstår att man lägger på vården, rättsväsendet, skolan och äldrevården är en droppe i havet och en skymf om man jämför! Är det då konstigt att missnöjet bland medborgarna runt om i vårt land kokar och att politikerföraktet konstant ökar?

Eftersom man har misslyckats med integrationen och inte brytt sig om effekterna av detta så står vi nu här med människor som känner verkligt hat mot varandra och det pyr över hela landet! Trots detta inbillar sig våra makthavare att vi ska kunna leva sida vid sida i tolerans mot varandra – hur är detta möjligt? Samtidigt känns det som att vi tar ett steg närmare att bli ett fascistiskt land i och med den nya censurlagen som regeringen står bakom och inget annat parti verkar protestera mot.

Vart är det här landet på väg frågar sig nu gemene man? Tyvärr är det ingen i varken regeringen eller sjuklövern som vill ta ansvar och reda upp den här röran och det finner jag mycket oroväckande – vart ska det sluta nu när vi har detta hat mellan grupper och är regeringen beredd att ta konsekvenserna av sitt handlande? All denna strävan för att till varje pris undvika att stämplas som rasist som genomsyrar alla regeringspartier utom ett, kommer att bidraga till att hela landet störtas i fördärvet och det blir inget land att vara stolt över som vi ska lämna över till våra barn och barnbarn!

Jenny Piper

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson