Annonsera på Avpixlat

Den politiska ersättningsreligionen

KRÖNIKA Sverige sägs vara världens mest sekulariserade land. Detta kan lätt missförstås så att vi svenskar inte längre påverkas av vår kristna historia och lutherska kulturarv. Att vi alla är ateister och likgiltiga för om vi lever i ett kristet eller muslimskt land. Att tro och religion har spelat ut sin roll och ersatts av rationell vetenskap och upplyst politisk övertygelse. Men sekularisering betyder att tron flyttat ut från kyrkorummet och blivit en privat angelägenhet. En mycket stor majoritet av svenska folket är fortfarande medlemmar i någon religiös organisation. En stor del av svenskarna tror fortfarande på en högre makt.

Latinska Saecularis översätts till ”som hör tiden till”. I takt med seklernas gång betyder det att religionen allt mindre påverkat lagar, icke-religiösa områden och personer. Vidare att stat och kyrka i vår värld är skilda från varandra och att makten utgår från folket i demokratisk ordning. Inte längre från överheten via predikstolen som länge var fallet och som fortfarande är så i muslimska samhällen.

Men överheten har hittat nya vägar att hålla folket i tukt och förmaning. Den kristna moralen försöker de förmätet ersätta med egna heliga ord. Värdegrunden, allas lika värde, solidaritet, jämlikhet, rättvisa etc. PK-bibeln har ersatt den gamla Skriften och allvetande politiker har trätt i den Allsmäktiges ställe. Predikstolen har ersatts av påstått neutrala, statstrogna massmedier. Mot överheten lojala präster har bytts mot agendasättande journalister. Syndare är numera den som bryter mot denna nya politiska ersättningsreligion och kättare blir de som aktivt motarbetar den. Församlingen håller numera sin högmässa i åsiktskorridoren.

Internet är vår tids motsvarighet till boktryckarkonsten. Liksom den häftigt motarbetades av dåtidens överhet motarbetas nu digitaliseringens nya möjligheter för vanligt folk att utnyttja det fria ordet. ”Hatsajter” som Avpixlat ska brännmärkas och tystas med regeringen Löfvens nya censurlagar. Dataålderns motsvarighet till bokbålen. Oliktänkande kallas numera rasism. Patriotism benämns som nazism. Av historien tycks vi inte lära något. Eller har dagens politiker och dess politruker inte lärt något om historien?

Sedan reformationen har Sverige varit ett protestantiskt land i enlighet med Martin Luthers kritik mot katolska kyrkan och judendomen. Sedan Gustav Vasas tid på 1500-talet har vi präglats av en protestantisk kyrka och våra förfäders obligatoriska kyrkobesök, bibelläsning och studier av lilla katekesen. Den svenska kultur som under hundratals år vuxit fram under dessa förutsättningar sitter djupt i våra gener. Budorden är för de flesta ännu den moraliska kompassen. I de nordiska, lutheranska länderna tycks reformeringen gått längre än i övriga världen. Det sammanfaller med dessa länders jämförelsevis stora sociala framgångar och välfärdsutveckling.

Att som Reinfeldt förkasta detta arv och kalla det barbari är kanske den största förbrytelse en svensk politiker någonsin begått. En historielöshet av episka mått. En brist på klokhet som övergår förståndet. Att istället för att vårda detta oskattbara arv starta ett utopiskt, ansvarslöst mångkulturexperiment över huvudet på svenska folket är både historielöst och ofattbart obegåvat. Vår kungs valspråk förefaller betydligt klokare och bättre motsvara folkets krav; För Sverige – i tiden. Gud bevare oss från en president av Reinfeldts kaliber.

Nu har vi sju partier som helhjärtat försvarar denna naivt övermaga ambition om att göra lilla Sverige till en humanitär stormakt. Detta som följd av det odemokratiskt fattade beslutet att Sverige ska vara ett mångkulturellt samhälle. Sju partier som nu rygg mot rygg försöker dölja de katastrofala effekterna av denna vansinnespolitik. Som är beredda att göra vad som helst för att slippa ta ansvar för den snabbt annalkande anarki som de står handfallna inför. Som är beredda att ta till diktatoriska medel för att motarbeta den folkrörelse som Sverigedemokraterna drar lans för. Som de är beredda att offra demokratin för att stoppa. En ny folkrörelse som med fog fruktar utbredningen av islam i det kristna Sverige. En religion som är oförändrad sedan tidens början och som religiöst vill styra världen. Som på varje punkt är motsatsen till vårt djupt sittande, ärvda kristna kulturarv och aldrig kan integreras i ett demokratiskt samhälle.

Med ökad brottslighet, världsrekord i våldtäkter, allt fler islamskt styrda utanförskapsområden, snart fler moskéer än kyrkor och ständigt ökad del av befolkningen kommer de att besegra Sverige och Europa och sända oss tillbaka till medeltiden. Om vi överhuvudtaget tillåts existera när vi motståndslöst lämnat över det ärvda fäderneslandet. Klappjakten på kristna i andra delar av världen förskräcker och borde väcka oss med dånande kyrkklockor som förr i ofärdstider. Men islamsk terrorverksamhet hjälper till genom att skrämma oss till tystnad och uppgivenhet. Mest skrämda, idélösa och uppgivna är de folkvalda som anförtrotts ansvaret för vårt älskade fosterland. Detta inser en ständigt växande andel av den svenska befolkningen. Hur än de gamla partierna försöker dölja verkligheten – den svenska vardag som alltfler förtvivlat tvingas uppleva i det raserade, splittrade folkhemmet.

Nu kommer jag att anklagas för rasism, islamofobi och antisemitism. Rasism för att jag billigt kan beskyllas för främlingsfientlighet och bristande respekt för den obegripliga, odefinierade värdegrunden och idiotmantrat om allas lika värde – denna nya religion. Islamofobi för att jag kritiserar islam och därmed kan påstås angripa alla muslimer. Antisemitism för att jag nämner Luthers rabiata och ofta oerhört elaka, historiskt belagda angrepp på judendomen.

Jag har, efter att i tidigare krönikor redovisat faktisk svensk historia, blivit beskylld för mörka avsikter. Svenska Kommittén mot Antisemitism (SKMA) beskyllde mig manipulativt och lögnaktigt för judehat – och passar på att genom detta misstänkliggöra även Avpixlat.

Min far var under kriget var placerad i London för att ta sig till sjöss och förhandla med tyskarna om de flaggbemålade svenska lejdbåtarna. Trots hans ansträngningar fick 1 500 svenska, patriotiska sjömän och kvinnor sätta livet till för nazistiska torpeder. Jag uppfostrades här hemma av min judiska farmor – hon hade mycket goda skäl att lära mig att vara misstänksam mot förvrängd och censurerad historiebeskrivning. Den som läst min krönika och Mats Dagerlinds utförliga, klargörande svar på SKMA:s förtal inser hur falsk denna häxjakt är. Men att jag därefter en längre tid var tyst berodde inte på att jag stumnat beroende på kritiken. Inte heller på eftergift för hot eller åtgärder från Avpixlats redaktion – som antytts i kommentarer här. Det berodde på att min dator blev kapad och oanvändbar – och att jag som fattigpensionär inte hade råd att skaffa en ny.

Det är skrämmande lätt att tysta en ensam, resurslös gamling med begränsad datorkunskap. Utan dyra antivirusprogram i min dator och en skakig kontantuppkoppling lär någon snart försöka igen. Till dess skriver jag vidare och tackar för alla intressanta kommentarer. Även de många som missförstått min varning till makthavarna genom att påminna dem om att de är maktlösa om väljarna röststrejkar. Överheten hör i hemlighet till Avpixlas trognaste läsare och någon kanske fick en tankeställare.

Rösta på folkrörelsen Sverigedemokraterna!

Rolf Malm

Fler krönikor av Rolf Malm hittar du HÄR.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson