Annonsera på Avpixlat

Trumpfientlig msm-media fortsätter piska död rysk häst

Donald Trump Jr. Foto: Gage Skidmore.

USA / RYSSLANDGATE Den senaste trenden när politiken inte går de vänsterliberalas väg är att sprida falska nyheter med konspirationsteorier om att det är Ryssland och Vladimir Putin som bär skulden. I Sverige anges detta som obskyr förklaring till att Sverigedemokraterna ökar i opinionen. Det svenska medie- och politikeretablissemanget har dock kalkerat denna retorik från USA där hela presidentvalet påstås ha riggats och styrts från Kreml.

En lång rad av misslyckanden med att belägga några som helst av de vidlyftigt konspiratoriska påståendena om att Trump skulle vara Putins marionett, har lett till att förtroendet hos det amerikanska folket för vänsterliebral msm-media sjunkit ytterligare. De avslöjanden som gjorts i samband med denna politiserade nyhetsrapportering är i stället skandaler som drabbat nyhetsbolag som CNN. Trots detta ger man sig inte.

Nu har media “avslöjat” att Donald Trumps son Donald Trump Jr under presidentvalrörelsen via mejl haft kontakt med en rysk advokat, Natalia Veselnitskaja. Syftet med kontakten påstås ska ha varit att efterhöra om advokaten satt inne med någon besvärande information om Hillary Clinton som Trump-kampanjen kunde använda i s.k “negative campaigning”. Det är oklart om Donald Trump Jr fick någon sådan information men enligt uppgift i bl.a. Washington Post och New York Times ska Veselnitskaja inte ha avvisat önskemålet, utan sagt sig vara villig att överlämna eventuella sådana uppgifter i den mån hon kunde få tillgång till dem.

Samtidigt erkänner msm-media att Donald Trump Jr inte gjort något som helst olagligt och att det tvärtom är en vedertagen del av amerikanska valkampanjer att från alla upptänkliga källor skaka fram uppgifter som man kan använda för att smutskasta sin motståndare. Vänsterliberal media i USA och krafter inom det Demokratiska partiet försöker, i brist på konkret grund för sina anklagelser, med långsökt retorik framställa det som “kontroversiellt” att källan i det aktuella fallet varit en “rysk advokat”. Detta eftersom Sovjet historiskt betraktas som en fiende till USA sedan det kalla kriget, en roll som Ryssland nu fått ärva.

Man försöker också framställa det som att den amerikanske presidenten skulle vara allvarligt skärrad över dessa nya uppgifter. Det tunna beviset för detta är att Trump inte ska varit lika aktiv i sociala medier de senaste dagarna sedan han återvände från G20-mötet i Hamburg där vänsterkravaller rasade.

En medieuppgift som troligen har fog för sig är däremot att det råder ilska inom Trump-administrationen över att någon illojal person läcker information av det här slaget till media, vilket leder till att Trump och hans medarbetare måste avsätta tid och resurser till annat än det viktiga politiska arbetet med att göra “America Great Again”.

I Sverige är det förment sakliga och opartiska SVT som på bred front lånar sig till att blåsa upp dessa nya uppgifter till något det saknas täckning för. SVT Nyheters ankare Nike Nylander, som för närvarande befinner sig i USA, gick på tisdagskvällen ut i sociala medier och basunerade ut att detta skulle bli det stora samtalsämnet i onsdagens SVT Gomorron Sverige. På sin sajt har SVT publicerat ett flertal artiklar med tydlig agendajournalistisk och Trump-negativ prägel.

Kritiska bedömare menar att det msm-media ägnar sig åt är att piska en död häst. Presidentvalet är över. Inga oegentligheter som kan kasta någon skugga över Trump har kunnat beläggas (däremot en del uppgifter som är besvärande för Demokraterna och Hillary-kampanjen). Att fortsätta underblåsa dessa konspirationsteorier anses ge intryck av att vara dåliga förlorare och att man inte respekterar demokratin. För msm-medias del handlar det om att förtroendet hos allmänheten, som redan är starkt naggat i kanten, undergrävs ytterligare och att alltfler vänder sig till andra källor för att få vederhäftig nyhetsrapportering.

Även de snarlika försöken från vissa politiska partier och medier i Sverige att misstänkliggöra Sverigedemokraterna och socialkonservativ alternativmedia för att styras från Ryssland med påstått syfte att destabilisera Sverige politiskt, anses av initierade bedömare ge intryck av oseriositet och desperat famlande efter halmstrån i avsaknad av verkliga sakpolitiska argument.

Mats Dagerlind

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson