Annonsera på Avpixlat

Luftbro för asylmigranter nu även till Dalarna

MIGRANT-CHARTER Avpixlat har tidigare rapporterat om hur den svenska regeringen och Migrationsverket, som en del av kraven från Bryssel om en EU-centraliserad fördelning av asylmigranter, inrättat en luftbro från Medelhavsländerna Grekland och Italien och ett antal platser i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland/Härjedalen. Nu utvidgas trafiken ytterligare med direktflyg även till Dalarna. Alla som flygs in garanteras uppehållstillstånd, trots att ingen riktig prövning av asylskälen skett.

Det är Borlänge och Gävle som på detta sätt nu ska bli mer kosmopolitiska. Det skriver Migrationsverket i ett pressmeddelande. Där uppges att majoriteten av de migranter som ska flygas in är syrier och eritreaner. Eftersom ingen utredning har gjorts för de här personerna är detta dock endast en gissning från Migrationsverkets sida.

Så gott som samtliga av dessa migranter har tagit sig över Medelhavet med illegala människosmugglare. Det finns sedan länge starka belägg för att en majoritet av dessa inte är flyktingar i ordets rätta bemärkelse, utan snarare att betrakta som ekonomiska migranter. Den andelen har dessutom ökat ytterligare den senaste tiden. Att så är fallet och att de som kommer ofta inte alls är syrier och eritreaner som Migrationsverket hävdar, det erkänner t o m numera SVT:

Det har också varnats för att ett allt större antal muslimska terrorister tar sig in i Europa genom att utge sig för att vara flyktingar. Sverige är särskilt utsatt för denna risk, då vi dels tar emot i särklass flest utomvästliga migranter och dels accepterar att nio av tio som kommer inte kan uppvisa några ID-handlingar.

Enligt tidigare överenskommelse med EU ska Sverige varje vecka mellan juni och oktober i år flyga in flera hundra migranter från Grekland och Italien till nordligaste Sverige. Totalt rör det sig i en första omgång om cirka tretusen migranter. Nu ska alltså luftbron gå även till orter i Dalarna. Det första migrantplanet med 177 personer ombord landar på Dala Airport imorgon onsdag.

Migrationsverket har via sin enhetschef Per-Erik Bjurholt gjort utfästelser om att i princip alla migranter som flygs in till Sverige ska få uppehållstillstånd. Den asylutredning som görs i Sverige blir således ren formalia och endast om exceptionellt anmärkningsvärda omständigheter skulle uppdagas, kommer det att bli avslag. Ett sådant vidlyftigt löfte är att betrakta som egenmäktigt och utanför Migrationsverkets befogenheter, då det saknar stöd i svensk lagstiftning och de internationella konventioner som Sverige skrivit under.

Mats Dagerlind

Relaterat

Tusentals migranter flygs till Sverige

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson