Annonsera på Avpixlat

Anlagda bränder i Arvika, Göteborg, Kisa, Kristinehamn, Malmö, Stockholm och Västerås

Sent på söndagskvällen sattes en husvagn i brand i stadsdelen Pettersberg i Västerås. Foto: Dependability.

SVERIGE BRINNER Under söndagen och natten mot måndag rapporterades anlagda bränder och annan grov skadegörelse på en rad platser runt om i landet. I flertalet av fallen var det fråga om sedvanliga bil-/fordonsbränder. Den mest märkliga incidenten skedde i Arvika, där bränder anlades kring beachvolleyboll-planer i ett grönområde.

Vid halv ett-tiden natten mot måndag fick räddningstjänst och polis larm om att det brann i ett grönområde vid Fallängsvägen i värmländska Arvika. Området kallas i folkmun “Slagfältet”. Det visade sig att bensin hällts ut kring beachvolleyboll-planer och sedan antänts.

De misstänkta gärningspersonerna ska ha setts springa från platsen. Det finns inga uppgifter om att de identifierats eller gripits. Inga signalement uppges i lokaltidningens notis om händelsen.

* * *

Vid 14-tiden på söndagseftermiddagen utbröt en källarbrand i ett flerfamiljshus i Bollnäs. Rökutvecklingen ska ha varit kraftig. Innan räddningstjänsten hunnit till platsen hade källaren rökfyllts, och röken hade börjat sprida sig till fastighetens trapphus. Dock ska ingen människa ha skadats. En talesman för räddningstjänsten uppges ha lämnat följande kommentar till lokaltidningen:

– Vi vet inte vad som har orsakat branden och hittar ingen naturlig förklaring. Nu väntar vi in polisen som ska undersöka det.

Möjligen innebär kommentaren att branden misstänks ha varit anlagd.

* * *

Kl. 21.37 på söndagskvällen larmades räddningstjänst och polis till ett parkeringshus vid Kungsgatan i Kristinehamn. Där stod en bil i brand. En bil som stod parkerad intill den brinnande bilen fick värmeskador, och flera andra bilar fick sotskador. Branden tros ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Omkring kl. 22.40 på söndagskvällen fick räddningstjänsten i Grängesberg i Dalarna rycka ut och släcka en mindre brand i en skateboardramp. I lokaltidningens notis om incidenten sägs ingenting om brandorsaken. Det förefaller dock högst osannolikt att en skateboardramp skulle självantända.

* * *

Strax före kl. 23 på kvällen larmades räddningstjänst och polis till Alberg Engströms väg i det invandrartäta området Klockaretorpet i Norrköping. Det hade börjat brinna på en altan och en balkong i ett radhus. Branden hade upptäckts av en granne, som själv släckt elden med en brandsläckare innan blåljuspersonal hunnit till platsen. I lokaltidningens notis om händelsen uppges att brandorsaken är oklar samt att en teknisk undersökning ska göras. Möjligen innebär detta att branden misstänks ha varit anlagd.

* * *

Under den sena söndagskvällen och natten mot måndag inträffade två bränder i Örebro. Kl. 23.33 fick räddningstjänst och polis larm om att en bil brann utanför en restaurang vid Vasatorget/Västra Bangatan, i stadens centrum. Strax före två på natten brann en cykel (!) på Örnsköldsgatan i stadsdelen Markbacken. I lokaltidningens notiser om de båda incidenterna sägs ingenting om vad som orsakade bränderna. Det torde emellertid kunna tas för givet att åtminstone cykelbranden var anlagd. Det är mycket svårt att tänka sig någon “naturlig orsak” till att en cykel skulle börja brinna.

* * *

Två bilbränder rapporterades i spännande, mångkulturella Malmö under den sena söndagskvällen och natten mot måndag. Vid 23.30-tiden brann en bil på Hantverkaregatan i Malmö-förorten Arlöv. Omkring tio i ett på natten brann en bil på Båstadsgatan i området Sorgenfri. Det är, enligt lokaltidningen, ställt utom all tvekan att branden på Båstadsgatan var anlagd. Det finns dock inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet. Det är oklart om även branden i Arlöv bedöms ha varit anlagd, eller om det i det fallet tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Strax före midnatt på söndagen fick räddningstjänst och polis rycka ut till en parkeringsplats vid Pettersbergsskolan i Västerås på grund av en brand. En husvagn stod i lågor. Den uppges ha blivit totalförstörd. Även en bil som stod parkerad intill husvagnen brandskadades. Branden bedöms ha varit anlagd.

Kl. 04.20 natten mot måndag slog en boende på Dragverksgatan i det ökända, invandrardominerade problemområdet Bäckby larm till polisen. Personen hade vaknat av att en stor sten kastats in genom en altanruta i bostaden.

Ingen har gripits i något av ärendena och det finns inga uppgifter om misstänkta.

* * *

Vid halv ett-tiden natten mot måndag upptäcktes att det brann i en villa i närheten av Tällberg, strax norr om Leksand i Dalarna. Villan, som använts som fritidshus, stod tom vid tillfället. Den kunde inte räddas, utan fick brinna ner till grunden. I lokaltidningens artikel om händelsen uppges att brandorsaken inte är fastställd och ska utredas av polis. Detta kan eventuellt innebära att branden misstänks ha varit anlagd.

* * *

Kl. 01.45 natten mot måndag larmades räddningstjänst och polis till Värgårdsskolan i Kisa, i Östergötland. Byggnadsarbete pågår på platsen, och utanför skolan brann byggmaterial kraftigt. Polisen tycks, enligt lokaltidningen, vara så gott som säkra på att branden var anlagd. Det finns emellertid inga uppgifter om misstänkta eller gripna för att ha anlagt branden.

* * *

Tio i två natten mot måndag stod en mindre lastbil i brand i stadsdelen Grimmered, i Västra Frölunda, i sydvästra Göteborgsområdet. Branden bedöms ha varit anlagd. Ingen har gripits för dådet och det finns inga uppgifter om misstänkta.

* * *

Vid tjugo i fyra natten mot måndag stod en bil i brand på Parkgatan på Kungsholmen, i Stockholms innerstad. Polisen rubricerar ärendet som skadegörelse, vilket torde betyda att branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

 

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson