Annonsera på Avpixlat

EU i nytt dåliga förlorare-utspel i Brexit-förhandlingarna

BREXIT Det brittiska folket röstade för att lämna EU. Från Bryssel har man på olika sätt försökt straffa Storbritannien för de valde “fel”. Ett av de mer uppmärksammade exemplen är Bryssels krav på att britterna ska betala motsvarande femhundra miljarder kronor (!) för att få lämna unionen, ett utpressningskrav som den brittiska regeringen avvisat. I det senaste utspelet siktar man i EU:s s.k. Brexitstyrgrupp i stället in sig på att kritisera britterna för att de vill att det efter EU-utträdet ska vara skillnad på att vara brittisk medborgare och att inte vara det, något som var själva grundtanken med att lämna unionen.

Ett antal medlemmar i EU:s Brexit-förhandlingsgrupp går nu på ett mycket märkligt sätt ut i media i flera länder med en debattartikel där man med hårda ord riktar ännu märkligare anklagelser mot Storbritannien om sådant som borde vara självklarheter när man lämnar unionen. I sak handlar det om att personer som är medborgare i ett annat EU-land än Storbritannien inte automatiskt ska ha rösträtt i allmänna val bara för att de är i Storbritannien och arbetar.

Den brittiska regeringen vill också ha någon form av inkomstgaranti för anhöriga till andra EU-länders medborgare som långtidsvistas i Storbritannien. Detta för att minska risken för sociala åtaganden för utlänningar. Just den omfattande välfärdsturismen från fattigare EU-länder var en av de avgörande orsakerna till att hela Brexit-diskussionen inleddes. Kravet borde därför inte komma som någon överraskning för EU:s Brexitstyrgrupp. Ändå kallar man det i sin debattartikel för “en kalldusch”.

Gruppen sätter sig nu på tvären och antyder att man inte kommer att gå vidare i utträdesförhandlingarna om inte alla EU-länders medborgare får ha kvar exakt samma rättigheter i Storbritannien som de hade innan utträdet.

I Sverige är det Dagens Nyheter som publicerat en svensk version av debattartikeln. Tidningen har också publicerat en egen uttalat agendajournalistisk nyhetstext som hänvisar till och puffar för debattartikeln. DN är en av de svenska tidningar som haft svårast för att respektera det brittiska folkomröstningsinitiativet och som mest aggressivt fortsatt att agitera mot Brexit på ett sätt som om frågan inte vore avgjord. Det är därför ingen slump att just DN ger Brexitstyrgruppen i EU sitt stöd i dess nya försök till obstruktion.

Mats Dagerlind

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson