Annonsera på Avpixlat

Anlagda bränder i Borås, Hudiksvall, Hässleholm, Höganäs, Kinna, Kävlinge, Linköping, Stockholm, Södertälje och Uppsala

Invandrartäta Hässelby Gård, i nordvästra Stockholmsområdet, där det anordnades “carbecue” under natten mot söndag. Foto: Shoo12345.

SVERIGE BRINNER Under lördagen och natten mot söndag rapporterades brandattentat på en rad orter runt om i landet. Den allvarligaste incidenten tycks ha varit den som skedde i Kävlinge-trakten, i västra Skåne. Ett fristående förråd intill en villa sattes i brand, och det fanns, enligt polisens rapportering, risk att elden skulle sprida sig till villan.

Omkring kvart i fyra natten mot söndag fick räddningstjänst och polis larm om en brand strax utanför Kävlinge, i västra Skåne. Enligt polisens notis om ärendet inträffade branden i det lilla samhället Hofterup, medan en av lokaltidningarna skriver att det var i Västra Karaby det brann. Avståndet mellan de båda samhällena är bara ett par kilometer.

Det visade sig brinna i någon typ av förrådsbyggnad/uthus intill en villa. Enligt polisens rapportering fanns det risk att elden skulle sprida sig till det intilliggande bostadshuset. Branden bedöms ha varit anlagd och polisen rubricerar ärendet som mordbrand.

Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet. Varken i polisens eller lokaltidningens rapportering om händelsen uppges någon information om tänkbara motiv, t.ex. om det finns någon känd hotbild mot den/de som bor i villan intill vilken det brann.

* * *

Omkring halv tolv på lördagsförmiddagen fick räddningstjänsten rycka ut till Fjärdsätter, strax utanför Delsbo i Hälsingland. Där stod en personbil i brand. Branden kunde släckas, men bilen ska ha fått rejäla skador. I lokaltidningens knapphändiga notis om incidenten framgår inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Vid halv två-tiden på lördagseftermiddagen fick polis och räddningstjänst rycka ut till Glyttinge camping i Linköping. Där hade en man först krossat rutor på en stuga och därefter anlagt en brand i stugan. Branden släcktes och mannen omhändertogs av polis. Det finns inga närmare uppgifter om vare sig mannens identitet eller vad som tros ha legat bakom hans agerande.

* * *

Kl. 19.21 på lördagskvällen fick räddningstjänst och polis larm om att en bil stod i brand i Bomsarvet, strax utanför Borlänge. Bilen var övertänd när blåljuspersonal kom till platsen. Det ska ha varit fråga om en bil som stått övergiven på platsen ett par dagar. I lokaltidningens notis om händelsen framgår inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Omkring kl. 19.30 på lördagskvällen fick räddningstjänsten rycka ut och släcka en mindre gräsbrand vid Birkavägen i spännande, mångkulturella Södertälje. Det uppges ha varit ungdomar som orsakat branden genom att tända eld på torrt gräs. I lokaltidningens notis om händelsen framgår inte om branden resulterade i någon polisanmälan, och om polisen i så fall lyckats gripa de skyldiga ungdomarna.

* * *

Vid 22.30-tiden på lördagskvällen brann en värmestuga vid idrottsplatsen Brovallen i Enånger, strax söder om Hudiksvall. Byggnaden gick inte att rädda, utan ska ha blivit totalförstörd. Lokaltidningen skriver att brandorsaken inte är fastställd. Samtidigt uppges dock polisen rubricera ärendet som skadegörelse, vilket indikerar att branden troligen bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna.

* * *

Halv två natten mot söndag larmades räddningstjänst och polis till Strandgatan i nordvästskånska Höganäs. Där stod en bil i brand. Polisen rubricerar ärendet som skadegörelse, vilket torde betyda att branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Tio i två natten mot söndag fick räddningstjänst och polis larm om att en bil stod i brand på Drottninggatan i skånska Hässleholm, i närheten av stadens järnvägsstation. Bilen blev kraftigt brandskadad. En bil som stod parkerad intill fick sotskador. Branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Klockan två natten mot söndag fick polis och räddningstjänst larm om en bilbrand på Enspännargatan i invandrartäta Hässelby Gård, i nordvästra Stockholmsområdet. Branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Under natten mot söndag brann det i en sopcontainer i stadsdelen Göta i Borås. Räddningstjänsten släckte branden. Enligt lokaltidningen upprättade polisen en anmälan om skadegörelse, vilket torde betyda att branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Kl. 04.25 natten mot söndag stod en bil i brand på Kvarnbyvägen i sydöstra Malmö. Bilen blev totalförstörd. I lokaltidningens notis om händelsen uppges inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring. Tidningen skriver dock att polisen utreder brandorsaken. Eventuellt ska detta tolkas som att branden tros ha varit anlagd.

* * *

Omkring halv fem natten mot söndag fick polis och räddningstjänst rycka ut till Gränby centrum i nordöstra Uppsala. Där hade okända gärningspersoner försökt tända eld på en “thaivagn”, dvs. en portabel snabbmatservering. Lyckligtvis kunde branden släckas snabbt och det ska bara ha blivit en rökskada på utsidan av vagnen. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Vid halv fem-tiden natten mot söndag omhändertogs en berusad 25-årig man av polis på Mälarcampingen i Västerås. 25-åringen hade vält ett flertal portabla toaletter, s.k. bajamajor, på campingen. Polisen rubricerar det inträffade som skadegörelse. 25-åringens nationalitet/etnicitet uppges inte i polisens notis om ärendet.

* * *

Strax före fem natten mot söndag fick räddningstjänsten göra en utryckning i Kinna, sydväst om Borås. Någon hade tänt eld på frigolit utomhus, vilket orsakat kraftig rökutveckling. Det är oklart om branden resulterade i någon polisanmälan, och om polisen i så fall lyckats på tag på någon gärningsperson.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson