Annonsera på Avpixlat

ALMEDALEN 2017: Janne Josefsson: “Bra att alternativmedia finns”

ALMEDALEN 2017 I ett samtal med SVT:s nyhetsankare Cecilia Gralde upprepar granskningslegenden Janne Josefsson den kritik mot sitt eget skrå som han tidigare framfört och menar att framväxten av alternativmedia i grunden är något bra.

Framför allt är Josefsson kritisk till hur journalisterna har hanterat bevakningen av den höga invandringens effekter på samhället. Man har sopat problemen under mattan och förskönat. Man har demoniserat alla oroliga svenskar som rasister och man har odlat sin självbild som god på tryggt avstånd från invandringens verklighet i sina reservat på exempelvis Södermalm i Stockholm.

Josefsson vänder sig i inslaget emot anklagelserna om att journalisterna för att sälja sina medieprodukter beskriver situationen ute i samhället som värre än vad den egentligen är. Det är precis tvärtom, menar Josefsson – det är mycket värre än vad journalisterna låter läsarna och tittarna förstå.

Journalisterna har enligt Josefsson varit tysta av rädsla för att gynna främlingsfientliga krafter och därför att de själva tycker att hög invandring och mångkultur är något fint och bra och solidariskt – i varje fall om det inte kommer för nära den egna bakgården.

Josefsson beskriver en utveckling som han upplevt under sin journalistiska bana där media gått från att vara den tredje statsmakten till att bli den första, med mer makt än den politiska. Men nu håller det på att vända, menar Josefsson, i varje fall för gammelmedia. Nya alternativa medier växer och utmanar och den traditionella vänsterliberala journalistiken kan inte längre styra utvecklingen som tidigare.

Om några år kan vi vara borta, varnar Josefsson, om vi inte skärper oss och är självkritiska. Då kan alternativmedierna ha tagit över det svenska medielandskapet. Det vore illa, anser Josefsson, eftersom gammelmedia behövs för att hålla emot den grövsta alternativmediejournalistiken.

Däremot ser Josefsson framväxten av alternativmedia som något i grunden bra. Gammelmedia behöver granskas, kritiseras, kompletteras och utmanas, tycker Josefsson, som inte heller ställer upp på den ensidiga svartmålningen av alternativmedier och sin egen kårs anklagelser mot alternativmedia för att sprida “fake news”. Falska nyheter finns var varannan dag även i gammelmedia, konstaterar Josefsson.

Mats Dagerlind

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson