Annonsera på Avpixlat

Vräkta invandrarfamiljer vägrar flytta – hyresvärden backar inte

DANMARK / INVANDRINGSRELATERAD BROTTSLIGHET Två invandrarfamiljer i danska Korsör har vräkts från sina lägenheter pga. att tonårssöner i de båda familjerna dömts för misshandel och rån. Familjerna vägrar nu flytta. Istället tar de med hjälp av advokat strid mot allmännyttiga Bolig Korsör. Bostadsbolagets styrelseordförande är dock inte orolig. Han säger sig vara övertygad om att en domstol kommer att ge bostadsbolaget rätt och att vräkningarna så småningom kommer att kunna genomföras.

Avpixlat berättade för några dagar sedan om den uppmärksammade händelsen i Korsör, på Själlands västkust. Det allmännyttiga bostadsbolaget Bolig Korsör äger fastigheter i stadsdelen Motalavej, som är ett starkt invandrardominerat problemområde, i Danmark omtalat som ett “ghetto”. Bolig Korsör vill förbättra boendemiljön för sina hyresgäster, och ett sätt att göra detta är genom en nolltolerans-policy gentemot våld och kriminalitet.

Policyn, som Bolig Korsör tydligt informerar sina hyresgäster om, innebär bland annat att hyresgäster som döms för grova brott kan bli vräkta, samt att hela familjer kan vräkas om deras minderåriga barn gör sig skyldiga till grov kriminalitet.

Nyligen dömdes två tonåriga invandrarynglingar i Motalavej-området för rån och misshandel. Brotten begicks i bostadsområdet. Så snart ynglingarna fått sina domar meddelade Bolig Korsör deras familjer om att de inte längre var önskade som hyresgäster. De fick fem dagar på sig att lämna sina lägenheter.

Danska Ekstra Bladet, som följt ärendet, rapporterade på torsdagen att händelserna nu tagit en ny vändning. De båda stora invandrarfamiljerna vägrar flytta. De har istället anlitat en advokat, och tänker ta strid om vräkningsbesluten.

Ebbe Jens Ahlgren, styrelseordförande i Bolig Korsör, verkar dock inte vara speciellt oroad över en eventuell rättstvist. I en kommentar till den danska kvällstidningen konstaterar han att de båda invandrarfamiljerna har laglig rätt att inom sex veckor överklaga vräkningsbeslutet, och att man under den tiden inte kan avhysa dem. Därefter, menar Ahlgren, kommer de båda vräkningsärendena troligen att avgöras i “boligretten”, den rättsliga instans som behandlar hyrestvister. Ebbe Jens Ahlgren har emellertid inga tvivel om att rätten kommer att stödja Bolig Korsörs vräkningskrav. Han säger bland annat (i översättning):

– Det är bra att vi får domstolens bekräftelse på att vi får agera som vi gör.

Ebbe Jens Ahlgren slår också mycket tydligt fast att Bolig Korsör inte har för avsikt att ändra sitt beslut om vräkning av de båda invandrarfamiljerna. Han säger bland annat:

– Vi tillhandahåller bostäder åt halva befolkningen i Korsör. Vår viktigaste uppgift är att slå vakt om att våra bostadsområden är trygga. Därför är nolltoleransen så viktig. De som bor hos oss stödjer policyn.

På frågan om det är tänkbart att Bolig Korsör och de båda vräkta familjerna skulle kunna förlikas svarar Ebbe Jens Ahlgren:

– Vi säger inte upp hyresavtal för att sedan ingå förlikning. Och vad skulle en sådan förlikning gå ut på? Att de slutar begå brott?

Avpixlat kommer eventuellt att få anledning att återkomma till ärendet.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson