Annonsera på Avpixlat

Magdalena Anderssons debut i Almedalen – skämde ut Socialdemokraterna

SOCIALDEMOKRATINS FÖRFALL Skarp kritik om bland annat arrogans och nonchalans mot väljarna har uttalats mot att Socialdemokraterna frångår praxis och inte skickar partiledaren att representera partiet under Almedalsveckan. Efter Magdalena Anderssons debut i Almedalen på onsdagen får kritikerna vatten på kvarn – finansministern skämde ut sitt parti med ett flertal idiotiska uttalanden.

Det började med att Andersson pekade ut Sverigedemokraterna som ett hot mot svensk ekonomi i samband med ett fördömande av M-ledaren Anna Kinberg Batras utsträckta hand till SD för samtal och eventuellt framtida samarbete. Uttalandet framstod för många som närmast parodiskt från en finansminister som varje år i sin budget ökat på skattesvinnet till massinvandringen med tiotals miljarder och vars parti under lång tid fört en invandringspolitik som kostat svenskarna hundratals miljarder kronor varje år.

Nästa klavertramp var när Magdalena Andersson beskyllde SD för att vara oseriösa och strax efter föreslog att den bland fjortonåringar populära lättpopartisten Zara Larsson borde bli statsminister. Larsson må ha en rudimentär musikalisk begåvning som tilltalar de yngsta, men något intellekt att tala om har hon inte uppvisat vid de tillfällen då hon valt att yttra sig i samhällsfrågor. I bästa fall har det inskränkt sig till plattityder men ofta har det urartat till kollektiv hets och hat mot alla män.

Frågan många ställer är om Magdalena Andersson skulle tyckt att Zara Larsson var lika “cool” om hon twittrat ut att hon “hatar hatar…” alla invandrare, judar eller muslimer i stället för män. Om det är Larssons tonårsmusik Andersson tycker är cool, säger det i stället något om finansministerns kulturella mognadsnivå.

Som om detta inte räckte förklarade Magdalena Andersson i en partiledarutfrågning med Aftonbladet att hon hellre skulle låta Sverige gå under än samarbeta med SD vid en nationell kris eller katastrof. Ett parti som varit statsbärande längre än något annat i modern svensk historia visar sig ha regredierat till lägsta sandlådenivå där de mest infantila emotionella reaktionerna ges företräde framför att ta politiskt ansvar för landet.

Mats Dagerlind

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson