Annonsera på Avpixlat

SD i Almedalen 2017: Paneldiskussion om Sveriges bostadskris


(Spola fram en dryg minut för att se debatten.)

ALMEDALEN 2017 Diskussionerna på Sverigedemokraternas scen i Almedalen avlöste varandra i en strid ström under måndagen. En av dessa handlade om den bostadskris som råder i Sverige sedan ett stort antal år tillbaka.

Orsakerna till krisen är flera men i botten ligger Sveriges extremt höga asyl- och anhöriginvandring som den tyngsta grundorsaken. Det har helt enkelt inte byggts bostäder i samma takt som befolkningen har ökat.

Bostadskrisen har också lett till en rad följdproblem, bl.a att rörligheten på bostadsmarknaden minskat och att människor inte kan flytta dit där jobben eller studieplatserna finns, vilket i sin tur får negativa återverkningar på samhällsutvecklingen och enskilda människors liv och karriär. Bostadsbristen har också bidragit till de skenande priserna på bostadsrättsmarknaden och att svenskarna därför är skuldsatta långt över vad som är önskvärt för att samhällsekonomin ska fungera på ett bra och tryggt sätt.

Bostadsbyggandet är nu så eftersatt att det behöver byggas mellan 80.000 och 100.000 nya bostäder varje år under en fem- till tioårsperiod för att råda bot på den värsta bostadsbristen. De ekonomiska incitamenten för ett så omfattande byggande är emellertid svaga, då en mycket stor andel av de som behöver lägenheter är bidragsförsörjda asyl- och anhöriginvandrare som inte har råd att efterfråga några bostadsrätter och vars hyror ska betalas av skattebetalarna.

Att bygga en halv till en miljon nya lägenheter där merparten i praktiken kommer att få karaktären av social housing, innebär att samhället drar på sig enorma bostadskostnader under lång tid framöver. Tiden innan ens hälften av asyl- och anhöriginvandrarna kommit i arbete ökar och närmar sig nu tio år. Räknar man bort kreativt siffertrixande med arbetslöshetsstatistiken samt sysselsättningar och subventionerade jobb där skattebetalarna står för hela eller merparten av lönekostnaden, då är denna tid ännu längre.

Deltog i paneldebatten gjorde SD:s bostadspolitiske talesperson Roger Hedlund och partiets “storstadsrepresentanter”: David Lång från Stockholm, Jörgen Fogelklou från Göteborg och Magnus Olsson från Malmö som tidigare under måndagen diskuterade begreppet “hållbar stad”.

Mats Dagerlind

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson