Annonsera på Avpixlat

Attackerna mot “studentflak” i invandrartäta områden tycks ha blivit tradition

Danska studenter på lastbilsflak.

DANMARK / MÅNGKULTURELLT STUDENTFIRANDE Under den gångna veckan har gymnasieskolorna i Danmark haft sina avslutningar och ännu en årskull har tagit studenten. Under firandet åker de nybakade studenterna runt på s.k. studentflak. Det tycks närmast ha blivit ett slags tradition att flaken attackeras när de passerar problemområden av det slag som i Danmark kallas “invandrarghetton”. Företag som tillhandahåller “party-lastbilar” med chaufför vittnar om att ägg, flaskor och kraftiga fyrverkeripjäser kastas mot bilarna.

För ett år sedan berättade Avpixlat om en incident som fick stor uppmärksamhet i dansk media. En studentklass från en av Köpenhamns gymnasieskolor åkte traditionsenligt runt på ett lastbilsflak till samtliga elevers familjer. Vid ett uppehåll attackerades lastbilen av ett gäng invandrarynglingar, som bl.a. kastade ägg och matolja på studenterna. Möjligen var kastandet ursprungligen tänkt som ett slags “practical joke”. Det gick dock helt överstyr, och flera av studenterna polisanmälde attacken.

Det framkom senare att flera studentklasser utsatts för liknande attacker i samband med att man under studentfirandet stannat i invandrartäta problemområden. I en del fall hade det inte bara kastats ägg och matolja mot lastbilarna, utan även stenar och flaskor.

Det verkar, beklagligt nog, som om dessa attacker mot firande studenter kommit att bli ett slags tradition i flera av Danmarks invandrartäta ghetto-områden. På fredagen berättade den danska kvällstidningen BT att flera likartade attacker rapporterats även under årets studentfirande.

BT har intervjuat Bengt Duus Svensson, ägare av Festlastbiler.dk, som tycks vara ett av de större av de danska företag som tillhandahåller lastbilar med chaufförer till studentfirande. Duus Svensson berättar om tre allvarligare incidenter som hans chaufförer råkat ut för under årets studentfirande.

En av händelserna skedde i ett invandrartätt bostadsområde i Ölstykke, nordväst om Köpenhamn. Där kastades en mycket kraftig fyrverkeripjäs, ett s.k. knallskott/”banger”, mot en chaufför. Chauffören träffades på bröstet, men ska lyckligtvis ha klarat sig utan skador.

De andra två händelserna utspelade sig i Tåstrupsgård i Höje Tåstrup, ett ökänt invandrarghetto i sydöstra Köpenhamnsområdet. När en chaufför skulle köra in en studentklass i området kastades ett flertal kraftiga fyrverkeripjäser mot lastbilen. Det ska bl.a. ha varit fråga om knallskott/bangers.

Nästa dag skulle ännu en studentklass passera samma område. Chauffören kontaktade då polisen och bad att få eskort. En polisbil eskorterade lastbilen in i området, och allt gick lugnt till väga. Men när det var dags att lämna området var polisen inte längre där. Då kastades en flaska mot lastbilen. Den krossade vindrutan. Som tur var ska chauffören ha klarat sig utan fysiska skador.

Förutom dessa incidenter ska flera av de lastbilar som tillhör Festlastbiler.dk ha utsatts för äggkastning då man stannat i invandrardominerade ghettoområden. Bengt Duus Svensson säger att hans chaufförer berättat om äggkastning i bl.a. Mjölnerparken och Bispeparken i Köpenhamn, Egedalsvænget i Kokkedal, samt Ringparken i Slagelse. Samtliga dessa områden kategoriseras av Danmarks regering som “ghetton”, ett begrepp som ungefär motsvarar de svenska beteckningarna “utanförskapsområde” eller “särskilt utsatt område”.

I intervjun för BT berättar ägaren till det danska lastbilsföretaget att han i år gjort en ändring i de avtal som skrivs med de studentklasser som anlitar företaget. I de nya avtalen slås det fast att chaufförerna har rätt att vägra köra in i vissa områden av säkerhetsskäl. Åkeriägaren säger också att det till nästa år kan bli aktuellt med “särskilda förhållningsregler för vissa gymnasieskolor“.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson