Annonsera på Avpixlat

Hall of Shame 2; Bakgrunden till Avgrunden

insandare_150

INSÄNDARE Sverige är i knipa. Rikspolischefen kvider hjälp oss, hjälp oss i media, och islamism frodas tämligen ostört. I en tidigare text på Avpixlat – Hall of Shame, listar jag aktörer som på olika sätt bidragit till landets olyckliga utveckling. Här är ambitionen att i stället peka på händelser och faktorer som gett kraft och stöd till den destruktiva processen. Välkommen till Hall of Shame 2; Bakgrunden till Avgrunden.

Sexdagarskriget 1967

Fem arabiska länder lider efter bara sex dagar ett svidande nederlag mot det på pappret helt militärt underlägsna Israel. Regionens då, och till dessa dagar, enda demokratiska land förnedrar sina dysfunktionella grannar som fram till dess segervisst sett Israel som en munsbit. En ung Yassir Arafat kan nu inte längre ostört skicka sina terrorförband in i Israel och döda oskyldiga. Palestinierna, som bara några decennier tidigare bara var ett antal kamelskötare och smugglare, hamnade nu i världens strålkastarljus. Med den nya hobbyn flygplanskapning blev de kända för en bredare allmänhet. Europas socialister och Mellanösterns och Afrikas islamister fick här sina perfekta husdjur att klappa, ge mat och gå på kortare promenader med. Man skulle kunna fråga sig vad det här har med Sveriges tvivelaktiga utveckling att göra.

Saken är den att här inleds det olyckliga och ologiska äktenskapet mellan vänstern och islamister. Ett äktenskap som vi i västvärlden lider av på många plan, och som till stor del ligger till grund för det kaos vi ser växa fram. Pajasar som Dror Feiler med sin fördömda saxofon kanske hörs mest av rännstensungarna från giftermålet, men de många i det tysta är betydligt farligare. De är tjänstemän, chefer och beslutsfattare i organisationer vi minst av allt borde behöva misstro. Svenska kyrkan, Sveriges radio, Rädda barnen, Myndigheter och frivilligorganisationer. En hel flock ulvar i fårakläder.

 

Studentrevolten 1968

Inte bara narkotika, illa producerat rödvin och fri sex. Här smiddes också onda planer byggda på naiva teorier kring hur världen skulle bli en enda stor socialistisk familj. Idoler var massmördare som Mao, Stalin och Röda Khmererna. Väpnad revolution var den idealiska metoden, lite paradoxalt med tanke på hur fredlig perioden presenteras av dess förespråkare. Måhända ett exempel på varannandagsbeteende.

Media och utbildning ansågs viktigast att fokusera på i den oblodiga delen av planen. Lärarhögskolor och journalisthögskolor påbörjade sin ökenvandring från opartiska institutioner till nutidens redskap för politiskt korrekt och tendentiös aktivism. En aktivism vi nu skådar i full blom. Denna tid producerar en lång räcka av samhällsförstörare, och inte desto mindre också i rakt nedstigande led en hel del hopplösa avkommor. Sveriges radio blir megafon för det nya samhället, och oblygt anställer man fortfarande i stort sett uteslutande rödmärkta, genuscertifierade och gärna kulörta medarbetare. Förutom chefer. De får inte vara kulörta.

 

Sverige går med i EU

Den 1 januari 1995 går Sverige med i EU. På pappret en fantastisk idé, med fri rörlighet för varor, tjänster och människor. Fred mellan medlemsländer och ett evigt liv. I verkligheten något annat. I början ser allt ut att gå fint. Men i det dolda händer något som kommer att prägla Sverige över mycket lång tid. Utländska stöldligor och klanstyrda bedragargäng riktar kikaren norrut, och så snart det är möjligt rullar de in. Resultatet har till och med gett avtryck i vår ordlista. Vilka visste t.ex. vad åldringsrån, vägpirater, asfaltsligor, falska insamlingar och organiserat tiggeri var för tio år sedan?

Samtidigt såg en annan grupp en utmaning. Med stora delar av makten flyttad till Bryssel försvann plötsligt en betydande del av riksdagens maktbas. Riksdag och regering hamnade i ett maktvakuum mellan svenska kommuner och EU. Fram till den tidpunkten hade Sveriges kommuner fått kommunalskatten att disponera efter eget ansvar. Det förde det goda med sig att man oftast rättade mun efter matsäcken, och åtminstone hade ambitionen att inte göra underskott i budgeten. Man hade också incitament att sätta medborgarna i arbete och inte slösa på bidragspengar, därför det visade sig på nedersta raden i budgetbalansen.

Genom ett trollslag tog riksdagen i detta skede befälet över kommunalskatten, och gav sig själv därmed det viktiga uppdraget att dela ut dessa efter behag. Resultatet blev förödande. I och med att kommunerna nu inte fick mandat att hantera både intäkter och utgifter försvann också anledningen att hålla igen på utgifterna. Den som varit fascinerad över hur vissa kommuner i Sverige, företrädesvis med röd styrning som Malmö och Södertälje, kan gå med förlust år ut och år in måste förstå helheten.

Varje medborgare, oavsett om han eller hon är höginkomsttagare eller bidragsberoende, är i statens ögon värda lika mycket som schablonmässig skattebas. Att sätta medborgare i arbete eller undvika att betala ut felaktiga bidrag är därmed inte längre en prioriterad uppgift för kommunledningen. De får lika mycket pengar utdelade från staten varje år ändå. Som om detta faktum inte vore nog ser det kommunala utjämningssystemet till att täcka hål i kassan för de kommuner som inte sköter sig. Utan dessa miljarder från skötsamma kommuner skulle t.ex. Malmö vara bankrutt för flera år sedan.

Är det någon som är förvånad över att Malmö är en av de kommuner som glatt delar ut bidrag till illegala invandrare? Det är ju dina pengar, inte deras.

 

Migrationsöverenskommelsen 2011

Denna fatala överenskommelse mellan Alliansen och Miljöpartiet har jag tagit upp i en tidigare artikel, men det är omöjligt att inte nämna den i detta sammanhang också. Reinfeldt säljer ut Sverige för att locka Miljöpartiet till Alliansen. Illegala får härmed fri vård, fri skolgång, utökad anhöriginvandring och lättare permanent uppehållstillstånd. Vågar man tillägga att Miljöpartiet åt glatt, men sedan tog springnota till socialisterna. Bra drag, Fredrik!

Magnus

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson