Annonsera på Avpixlat

Brandattentat i Göteborg, Hässleholm, Norrtälje, Perstorp och Västerås – mainstream-media avslöjar sin dolda agenda

Under natten mot onsdag fick räddningstjänst och polis rycka ut till en bilbrand i Ryd, ett av Linköpings invandrartäta problemområden. Foto: Ulf Johansson.

SVERIGE BRINNER Under tisdagen och natten mot onsdag tycks det ha varit relativt lugnt i landet vad beträffar anlagda bränder och annan grov skadegörelse. Några anmärkningsvärda incidenter rapporterades dock. På Hisingen i Göteborg utbröt en brand i en stor, äldre villa av kulturhistorisk betydelse. Branden tros ha varit anlagd. I det invandrartäta problemområdet Bäckby i Västerås brann bilar för tredje natten i rad. Dessutom avslöjade mainstream-media ännu en gång hur man väljer att uppge eller utelämna information beroende på om en nyhet är invandringsrelaterad eller inte.

Västerås-polisen uppges ha ökat sin närvaro i den illa beryktade stadsdelen Bäckby p.g.a. den senaste tidens många anlagda bilbränder. Under natten mot onsdag ska patruller ha spanat efter misstänkta bilbrännare i området. Trots polisnärvaron lyckades okända gärningspersoner anlägga en brand.

Kl. 03.10 stod en bil i brand på en parkering vid Puddelugnsgatan. Även en bil som stod parkerad intill den brinnande bilen fick skador. Ännu har ingen gripits för de senaste nätternas anlagda bilbränder i Bäckby-området, och det finns inga uppgifter om misstänkta.

* * *

Strax före kl. 16 på tisdagseftermiddagen upptäcktes att det brann i källaren i ett flerfamiljshus vid Tjäderstigen i skånska Perstorp. En person rökskadades och fick föras till sjukhus med ambulans. Enligt lokaltidningen påträffades flera brandhärdar i källaren, och till följd av detta misstänker polisen att branden var anlagd. En anmälan om misstänkt mordbrand har upprättats. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för att ha anlagt branden.

* * *

Vid 19.30-tiden på tisdagskvällen fick räddningstjänst och polis larm om att det brann i Villa Ramsäter, en kulturhistoriskt betydelsefull fastighet vid Ramberget, på Hisingen i Göteborg. Det visade sig vara en kraftig brand. Släckningsarbetet pågick i c:a tre timmar och skadorna på byggnaden ska ha blivit stora. Ingen människa skadades i branden. Villan, som är från 1912, och som genom åren bl.a. använts som privatbostad, barnhem och boende för missbrukare, stod för tillfället tom.

Det ska, enligt lokaltidningen, finnas starka misstankar om att branden var anlagd. Polisen har inlett en mordbrandutredning och en teknisk undersökning ska göras i syfte att försöka fastställa brandorsaken. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna i ärendet.

* * *

Under tisdagskvällen och natten mot onsdag rapporterades två bränder på olika platser i Malmö-området. Kl. 22.09 inkom larm om att det brann i en skola i det ökända, invandrardominerade problemområdet Kroksbäck. Det ska ha brunnit i skolans källare. Det verkar, av lokaltidningens knapphändiga rapportering att döma, inte ha varit någon större brand, men rökutvecklingen uppges ha varit kraftig.

Omkring kl. 01.20 upptäcktes att det brann kraftigt i en container intill en byggarbetsplats vid Stockrosgatan i Bunkeflostrand, i sydvästra Malmö-området. Boende i området försökte släcka elden med en handsläckare, men det misslyckades, varpå räddningstjänsten fick ta över. Även denna brand ska ha orsakat kraftig rökutveckling.

Varken i polisens eller lokaltidningens rapportering framgår om bränderna bedöms ha varit anlagda eller om det tros ha funnits andra förklaringar.

* * *

Vid 23-tiden på tisdagskvällen utbröt en kraftig brand på ett boende i Finja, strax utanför Hässleholm. Ett rum på boendet blev helt utbränt. Lyckligtvis var dörren till rummet stängd, vilket begränsade spridningen. Elden var på väg att börja sprida sig till nästa våningsplan, men räddningstjänsten lyckades släcka den. Branden bedöms ha varit anlagd. En kvinna på boendet greps av polis, misstänkt för grov mordbrand. Hon anhölls senare.

P4 Kristianstad uppger att branden skedde på ett boende för personer med psykisk ohälsa. Lokala Kristianstadsbladet går ett steg längre och uppger boendets namn.

Det anmärkningsvärda i detta är att det så gott som varje vecka rapporteras om anlagda bränder och annan grov brottslighet på både asylboenden och HVB-boenden för s.k. ensamkommande flyktingbarn. I de fallen är det dock ytterst sällsynt att mainstream-media uppger vilket klientel som bor på de boenden där brott begåtts, och man uppger så gott som aldrig boendenas namn.

I allmänhet skriver man bara “ett boende” eller “ett HVB-hem“, utan att ange om det är fråga om ett boende för asylsökande, för “flyktingbarn” eller för någon annan personkategori. Syftet med detta utelämnande av information är uppenbart: Den svenska allmänheten ska undanhållas information om asylinvandrares brottslighet, eftersom sådan information anses “gynna Sverigedemokraterna”.

Både Kristianstadsbladets och P4 Kristianstads rapportering om branden på boendet i Finja visar med all önskvärd tydlighet mainstream-medias dubbelmoral. När en psyksjuk kvinna anlägger en brand på ett behandlingshem går det alldeles utmärkt att berätta detta öppet. Men om det istället varit fråga om en “ensamkommande” ung man från Afghanistan som tänt eld på ett HVB-hem, hade det i mainstream-media bara beskrivits som “en brand på ett boende”, utan några närmare detaljer.

* * *

Omkring tio i två natten mot onsdag fick räddningstjänst och polis larm om att en bil brann på en parkering vid Rydsvägen i den invandrartäta stadsdelen Ryd i Linköping. Bilen blev totalförstörd. Eventuellt ska ytterligare fordon som stod parkerade intill ha fått mindre skador.

Varken i polisens eller lokaltidningens rapportering om händelsen uppges om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring. Lokaltidningen skriver emellertid att polisen ska utreda brandorsaken. Eventuellt innebär detta att branden tros ha varit anlagd.

* * *

Under natten mot onsdag fick polisen i Borås upprätta en anmälan om skadegörelse. På Distansgatan i området Hässleholmen – en av stadens invandrardominerade “no go-zoner” – hade en ruta till en lägenhet krossats. Lägenhetsinnehavaren ska tidigare under dygnet ha utsatts för någon typ av hot. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna i ärendet.

* * *

Vid sjutiden på onsdagsmorgonen brann en moped på Badvägen i Norrtälje. Räddningstjänsten ryckte ut och släckte. Polisen rubricerar ärendet som skadegörelse, vilket torde betyda att branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson