Annonsera på Avpixlat

Vapenbrott och hemfridsbrott meriter när SVT rekryterar Expressen-journalist

MEDIEREKRYTERING Sveriges Television fortsätter – trots officiell mångfaldspolicy – att satsa på enfald. Den senaste rekryteringen heter Diamant Salihu och är i närtid mest bekant för att ha våldgästat en annan journalist i dennes hem. Han har också tidigare vållat rubriker efter att ha gjort sig skyldig till och dömts för vapenbrott. Salihu är dessutom välkänd för sitt starka hat mot Sverigedemokraterna och Sverigevänlig alternativmedia.

SVT har under lång tid fått skarp kritik för att man inte breddar sig åsiktsmässigt när man rekryterar. I stället för att satsa på mångfald i åsikter och perspektiv har SVT fokuserat på nyrasism där rätt hudfärg och etnicitet är meriterande för anställning, samtidigt som man kräver att alla anställda ska ha samma konformt vänsterliberala åsikter. Nu tar man med värvningen av Diamant Salihu till riksnyhetsredaktionen ytterligare ett steg på detta sluttande plan genom att göra grova pressetiska övertramp och kriminalitet till anställningsmeriter.

I en kommentar om det nya jobbet säger Salihu att han känner sig “supertaggad” över att pga sin kriminalitet och sitt hat mot SD och alternativmedia ha fått gå före i anställningskön framför journalister med genuina meriter, yrkesheder och respekt för pressetiska principer.

Det är ingen slump att Salihu erbjuds jobbet i närtid efter att han gjorde sig skyldig till vad som närmast är att betrakta som hemfridsbrott hos en av Granskning Sveriges reportrar där han också lät sin fotograf utan tillstånd filma rakt in i reporterns bostad. SVT erkänner indirekt att detta varit meriterande för att anställa Salihu när man skriver att han rekryteras för att ha “gjort flera granskningar och reportage” och därför kommer att bli “en lysande förstärkning” av SVT:s riksnyheter.

SVT framställer också Salihus vapenbrott som meriterande. Att han som journalist inte tillerkändes några särrättigheter att begå brott utan dömdes enligt den grundläggande principen om likhet inför lagen menar SVT är “chockerande” och “undergräver journalistikens uppdrag”. Även Expressens chefredaktör Thomas Mattsson och tidningens dåvarande nyhetschef Andreas Johansson fälldes för brott i samma vapenhärva.

På SVT Nyheter ska Salihu arbeta med krimjournalistik. Risken är uppenbar att SVT:s rapportering om brott nu kommer att bli än mer vinklad och censurerad i syfte att dölja för tittarna den stora och grova brottsvåg som drar fram över Sverige i spåren av den ansvarslösa invandringspolitiken och nedmonteringen av landets gränsskydd genom medlemskapet i EU och Schengen.

Rekryteringen av Diamant Salihu undergräver ytterligare förtroendet för SVT som saklig och opartisk public service-aktör, ett förtroende som redan sedan tidigare är allvarligt skadat genom SVT-ledningens missbruk av sitt uppdrag,

Andra rekryteringar i närtid som skadat SVT:s anseende djupt är den av Aftonbladets chefredaktör Jan Helin som programdirektör och samma tidnings kulturskribent Karin Magnusson till SVT:s nya morgonnyhetssatsning. Båda två har profilerat sig som uttalat SD- och alternativmediefientliga och för att vilja tysta all journalistik och alla läsarkommentarer utanför åsiktskorridoren.

Mats Dagerlind

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson