Annonsera på Avpixlat

CNN omyndighetsförklarar sina egna journalister och bekräftar Trump rätt

USA / FAKE NEWS Avpixlat rapporterade nyligen att CNN förmedlat fake news om Donald Trump och Ryssland som ledde till att tre medarbetare frivilligt sade upp sig. TV-kanalen meddelar nu att de tvingas införa nya strikta regler för alla publiceringar som omfattar Ryssland pga kanalens oansvariga vilda västern-journalistik i ämnet.

CNN har under en längre tid fabricerat rapporter om Donald Trump, inte minst de som berör Ryssland. En chef inom CNN har uttryckt frustration med kanalen eftersom han anser att hans arbetsgivares rapportering om Trump och Ryssland är rena “skiten” och endast går ut på att locka tittare.

Som ett resultat av att CNN-medarbetare agerat undermåligt i rapporteringen om Trump och Ryssland har nu företaget beslutat att införa nya regler där journalister som jobbar med nyheter om just Ryssland, framförallt när Donald Trump är inblandad, måste få dessa godkända av två separata chefer innan rapporterna får publiceras – inga undantag.

Dessa nya regler omfattar även publiceringar i social media, alltså även tweets och Facebookinlägg, liksom ledartexter och krönikor. CNN litar alltså inte på att deras egna journalister är kapabla att rapportera korrekt och sakligt om Trump och Ryssland.

Den fake news-rapporten som slutligen officiellt avslöjade CNN:s fabricerande om Donald Trump och Ryssland är nu under intern utredning eftersom till och med CNN insett hur korrupt de agerat och kallat den för ett “massivt haveri” där disciplinära åtgärder kommer vidtas.

Vi kan alltså slutligen konstatera att Donald Trump bekräftas helt rätt om CNN av CNN själv beträffande TV-kanalens fabriceringar om Trump och Ryssland. I sammanhanget ska det nämnas att svensk media regelbundet hänvisar till just CNN för nyheter, även de som berör Trump och Ryssland.

Avpixlat har tidigare rapporterat att CNN nyligen även sparkat två medarbetare som uttryckt sig extremt osmakligt och oprofessionellt om Donald Trump.

Även CNN:s vänsterliberala mediakollega New York Times har nu hamnat i blåsväder efter en fake news-text i samband med den nyliga vapenattacken mot republikanernas baseballträning. Sarah Palin, före detta guvernör för Alaska och vice president-kandidat, har stämt tidningen eftersom krönikan i fråga kopplar Palin till en vapenattack mot en kongressledamot i delstaten Arizona 2011. New York Times korrigerade senare krönikan och påpekade att ingen sådan koppling finns och att informationen var fabricerad. Palin beslutade dock att stämma tidningen för förtal.

Förtal och lögner om individer i media är en gråzon i USA i samband med yttrandefriheten. Det är upp till rättssystemet att bedöma huruvuda enskilda fall faller inom yttrandefriheten eller inte, framförallt då det är opinionstexter som i detta fall och inte nyhetsartiklar.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson