Annonsera på Avpixlat

Vårt arma land

insandare_150

INSÄNDARE I en bok, tryckt 1948, och som innehöll olika berättelser om vad som skedde under beredskapstiden 1939 – 1945 i Sverige, var bl a ett upprop återgivet. Det stod ursprungligen i en bilaga till en fördelningsorder den 31/5 1940. En fördelning inom krigsmakten var fram till år 2000 det som i andra länder ofta kallades för en division, och bestod i Sverige av två eller flera brigader, ett artilleriregemente, en ingenjörsbataljon, en luftvärnsbataljon, en sambandsbataljon och en transportbataljon.

Uppropet hade följande lydelse:

Svenska män som försvara landets gränser! Vårt land behöver även Edert ekonomiska bistånd. Sverige hotar ingen, men vi vill värna det dyrbaraste vi äga: vårt fosterland, vår fäderneärvda frihet, vår självbestämningsrätt, vår kultur – en frukt av årtusendens odling – vårt språk, våra hem, våra barn och vår framtid. Alla bör känna det som en bjudande plikt att efter förmåga deltaga i det försvarslån, som utbjudits. Ut över landet går denna vädjan. Må den verka som en väckelse och en maning till samfälld handling.

Det man nu kan fundera över är det inslag i uppropet, som jag valt att förstärka med fetskrift. Detta var motiven till att vi skickade ut våra svenska män för att försvara vårt land under andra världskriget. Vi hade säkerligen, med tanke på vårt då sedan tidigare hårt nedbantade försvar, (jämför gärna med dagens situation), kunnat räkna med förluster i stupade och svårt sårade i tvåsiffriga tal, men försöket att försvara vårt land på grund av de skäl, som nämns i de fetskrivna raderna, ansågs ändå så viktigt att det kunde motivera sådana förluster. Vi var alltså beredda att skicka ut svenska män i ett försvar av vårt land, där vi medvetet kunde räkna med att en hel del gick en säker död till mötes, eller kanske överlevde med livslånga invalidiserande skador.

Skälen till detta, som ansågs så viktiga då, tycks ju idag vara någonting som är helt betydelselöst. Skulle man ha åsikten att vårt land är värt att försvara mot fientliga anfall för att undvika en ockupation, utförd av främmande folkslag med en främmande kultur, vilket på ett påfallande sätt kan jämföras med den nutida massinvandringen av kvinnofientliga klaner av analfabeter, som kommer hit med endast ett syfte, d v s att få en livslång försörjning av de svenska löntagarna, så kallas man nazist, rasist, nationalist eller ännu värre saker. Det är verkligen inga pensionsräddare som kommer, utan de suger i stället ut det välfärdssamhälle, som våra fäder med stora uppoffringar och hårt arbete varit med om att bygga upp.

Finns det överhuvudtaget någon politiker, som kan ge ett hållbart motiv till att skicka svenska män och (numera) kvinnor i döden för ett något så i grunden fördärvat samhälle, som vi lever i idag, ett samhälle som inte längre håller samman, som tillåter ghettobildningar med egen lagstiftning och där egenhändigt utdömda dödsstraff opåkallat får utföras, där tvåsiffriga procentandelar av invånarantalet aldrig någonsin kommer att bidra till samhällets kostnader utan bara utnyttja dess förmåner, där friheten att t ex gå ut för kvinnor har blivit starkt begränsad och där vissa av dem ej heller har rätt att klä sig som de vill, där vår självbestämmanderätt närmast är en fars med tanke på den börda som medlemskapet i EU har skapat för våra möjligheter att ta egna beslut, där vår kultur krossas av påverkan från de importerade medeltida klanvärderingarna ivrigt påhejade av socialliberala globalister, som inte inser att de tar död på det trygga samhälle, som vi en gång hade, med sina kontraproduktiva ställningstaganden.

Den svenska kultur, som nämns i uppropet, är också enligt dessa avskyvärda PK-politiker bara trams och fullständigt meningslös. Det är endast importerade kulturer, som i vissa fall står på en nivå, som vi lämnade för hundratals år sedan, som de tycker är betydelsefulla och tydligen ska anammas av den kulturellt självspäkande propagandaskadade del av svenska folket, som fortfarande lägger sina röster på de partier som tydligen tycker att vår egen kultur med åtminstone en tusenårig bakgrund är av noll och intet värde.

Det är för mig helt obegripligt och ett avskyvärt sätt att tacka våra förfäder, det folk som skapade det fredsälskande svenska samhälle, som vi levde i till för bara några år sedan. Nu är det en ”öga för öga – tand för tand”-mentalitet vi importerar. Hur dessa PK-politiker kan anse dessa klankulturer vara mera värda och tycka att vårt svenska folk ska kastas århundraden tillbaka vad det gäller sin egen kultur är för mig en helt olösbar gåta och en skam, skam och åter skam.

Vårt språk, som blir alltmera fördärvat av dessa gutturala gettotungomål, tycks inte heller vara värt att försvara, utan det finns i stället de som förespråkar att arabiska ska införas som det viktigaste andraspråket. Olika snyftreportage i den statliga propagandatelevisionen visar ideligen inslag där det tydligt framgår att berört ”tycka-synd-om”-klientel, trots en ofta decennielång (eller längre) vistelse i Sverige inte har kunnat bemöda sig om att ens försöka lära sig någon svenska. Hur ska dessa någonsin kunna anses vara anställningsbara med, i bästa fall, endast rudimentära skolkunskaper och utan den främsta nyckeln, d v s språket. Det är väl bara de verklighetsfrämmande 7-klöverpartierna, som ens orkar försöka få de propagandaskadade svenskarna att svälja ännu en lögn.

Detta ”tycka-synd-om”-klientel är ju också fullt införstådda med att de inte behöver röra ett finger för att erhålla en livslång försörjning av de svenska skattebetalarna. En försörjning, som dessutom är på en nivå som våra stackars fattigpensionärer endast kan drömma om. Det är verkligen skillnad på folk och fä i dagens svenska samhälle och vem som prioriteras blir allt tydligare. Det finns beräkningar som visar att en genomsnittlig blivande pensionärs beräknade pension på 21 år har ökat med 190:- per månad, samtidigt som riksdagsledamöterna under samma tid fått en ökning p 30 700:- i månaden och dessutom under denna tid fått 5 jobbskatteavdrag. Man tar sig för pannan då man ser dessa prioriteringar. Det är en skam, skam, och åter skam.

Frågan kvarstår också: Vad är det som idag kan anses motivera att skicka våra soldater, i de ynkliga resterna av ett försvar som finns kvar, i döden? Motiven som ansågs giltiga 1940 ses ju idag som avskyvärda åsikter, som närmast ger en enkelbiljett till någon mentalinrättning (om någon sådan numera skulle finnas kvar), för den person som skulle våga framföra något sådant. Jag vill gärna ha ett svar, och det skulle utan tvekan intressera de stackare, som numera ska tvingas in i detta självmordsförsvar genom återinförandet av värnplikten.

Gatte

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson