Annonsera på Avpixlat

Två skadade vid skottdåd i ökänd Landskrona-stadsdel

SKOTTLOSSNING På söndagseftermiddagen blev två män skjutna i det illa beryktade området Koppargården i Landskrona. Den ene av dem påträffades av en polispatrull och kördes till Lunds lasarett. Den andre mannen hade själv tagit sig till lasarettet i Helsingborg för att söka vård. Båda männen uppges vara lindrigt skadade. Skottlossningen tycks ha skett på öppen gata. Det fanns vid 23.20-tiden på söndagskvällen inga uppgifter om misstänkta eller gripna i ärendet.

Omkring kl. 17.20 på söndagen fick Skånepolisen flera samtal om att skottlossning hörts i det ökända, invandrartäta problemområdet Koppargården, i norra Landskrona. Polispatruller skickades omgående till platsen. De påträffade en skottskadad man i 25-årsåldern. Han fördes till lasarettet i Lund med skador som betecknas som lindriga.

Senare under kvällen fick polisen tag på ännu ett brottsoffer. En annan man, även han i 25-årsåldern, hade sökt vård för skottskador på Helsingborgs lasarett. Det visade sig att han känner mannen som förts till Lunds lasarett, och att de båda männen blivit skjutna vid samma tillfälle. Även det andra brottsoffrets skador betecknas som lindriga.

Polisen rubricerar det inträffade som mordförsök. Under söndagskvällen genomfördes en kriminalteknisk undersökning av det område där skottlossningen ska ha skett. Enligt lokaltidningen gjorde polisen “ett stort antal fynd“. Det fanns emellertid vid 23.20-tiden på kvällen inga uppgifter om misstänkta eller gripna för skottdådet.

Som brukligt i denna typ av fall är polisen och lokalpressen förtegna om både brottsoffrens identiteter och om tänkbara motiv. Man har t.ex. inte gått ut med någon information om huruvida de båda skottskadade männen är kända av polisen sedan tidigare, om det finns någon känd hotbild mot dem, och om de tros ha anknytning till gängbrottslighet. Avsaknaden av information innebär förstås att man inte kan dra säkra några slutsatser om vad som kan ha legat bakom skjutningarna.

Erfarenhetsmässigt kan det emellertid konstateras att både offer och gärningsmän i denna typ av skottdåd i så gott som samtliga fall är kriminellt belastade, yngre män med utomvästlig, asylrelaterad invandrarbakgrund. Motiven till dåden brukar i allmänhet ha att göra med konflikter inom/mellan kriminella invandrargäng, t.ex. angående narkotikahandel. Det återstår att se om även söndagens skottdåd i Landskrona överensstämmer med dessa välbekanta mönster.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson