Annonsera på Avpixlat

Rasbiologi och genusvetenskap

KRÖNIKA Nu ska jag ge mig ut på områden som jag erkänner att jag har mycket svårt att förstå. Jag tröstar mig med att jag nog inte är ensam om att känna mig förvirrad. Mer insatta experter kan kanske hjälpa oss amatörer att förstå hur den nu så hyllade genusforskningen skiljer sig från den rasbiologiska övertygelse som nu i efterhand med rätta hamnat i historiens skamvrå. Jag begriper ju att syftet möjligen är olika. Men dagens genusforskning tycks i samma grad som rasbiologin på sin tid framhållas som vetenskaplig patentlösning på i stort sett alla tänkbara samhällsproblem och på sikt kunna sudda ut alla ojämlikheter mellan könen. Kommer även denna nya sociala ingenjörskonst att visa sig lika meningslös och förkastlig som rasbiologin och om något decennium hamna i samma skamvrå?

Rasbiologin hade stort stöd i Sverige. I politisk enighet inrättades Statens institut för rasbiologi 1922. Vi var alltså först med denna grovt rasistiska tankegröt. Motionen skrevs av socialdemokraten Wilhelm Björck och undertecknades av såväl Hjalmar Branting som av högerns ledare Arvid Lindeman. Anledningen var den s.k. degenerationsfaran – dvs försämring av folkmaterialet och förgiftning av samhällskroppen. Med landsomfattande mätningar av medborgarnas näsform, huvudmått etc klassades människor och man ansåg att man statistiskt kunde avgöra vilka individer som kunde föra vidare anlag för brottslighet, vanart, alkoholism, homosexualitet och annan undermålighet. Dessa individer kunde tvångssteriliseras av rasbiologiska institutet.

Under 42 års socialdemokratiska regeringar – från Branting t.o.m. Palme – steriliserades 63.000 svenskar mer eller mindre med tvång. Främst unga flickor från fattiga arbetarhem. Ofta med mycket godtyckliga intyg från läkare och myndigheter. Värst var det under 40-talet när makarna Myrdal drev på frågan. Endast Nazityskland utförde fler tvångssteriliseringar. Hanteringen i Sverige upphörde först i.o.m. tillträdet av regeringen Fälldin 1976.

När statsminister Löfven nu indignerat demoniserar Sverigedemokraterna med beskyllningar om detta partis rasistiska och nazistiska rötter kastar han alltså sten när han själv sitter glashus. Det kan han tryggt göra eftersom denna del av den socialdemokratiska historien är djupt begravd och knappast kommer att grävas upp av dagens överhetstrogna journalister eller statskontrollerade public service-media. Inte heller lär den berättelsen ingå i skolans vällovliga ambition att för nya generationer levandehålla minnet av nazitidens förbrytelser och dess offer.

Nu öser staten istället skattepengar över den nya forskarflugan – genusforskning – det som förr kallades kvinnoforskning. De mest märkliga projekt får miljoner i statsanslag för att belysa hur kvinnan betraktas som underställd mannen. Inte beroende på medfödda faktorer, utan på social påverkan. Kvinnligt/manligt är enligt denna lära i huvudsak sociala och politiska konstruktioner. För att motverka detta ska pojkar leka med dockor, kvinnor ska kvoteras till ledande poster, alla politiker måste vara feministiska, hon och han ska heta hen etc, etc. Det påminner om den missriktade ordningen att tvinga vänsterhänta skolbarn att skriva med höger hand. Ett tvång som länge levde i Sverige och som orsakade stora svårigheter och psykiska problem för många skolelever.

Ingen mänsklig företeelse lämnas oprövad av denna nya forskningsgren. Allt ska beforskas för att avgöra i hur hög grad könsskillnader är naturliga eller bara socialt påtvingade, misogyna och manschauvinistiska traditioner. Som alltså ska bekämpas med mental sterilisering så att de inte kan spridas vidare. Till och med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap prioriterar med 10 miljoner kronor denna forskning framför att slutföra sin efter muslimska hot nedlagda utredning om det Muslimska brödraskapets verksamhet i Sverige. En rörelse som hyllar en i sten huggen religion om kvinnans absoluta underordning. Förklara det den som kan. I sina mest absurda uttryck anser genderforskare att plattbröstade kvinnor är mer manliga och därför mer matematiskt begåvade! Ja, jag har t.o.m. läst att det yttersta målet är att kvinnan med forskningens hjälp i framtiden ska slippa föda barn – denna den yttersta orättvisan och största hindret för jämlikhet mellan könen.

Hjälp en gammal man att se detta som annat än ett feministiskt, politiskt röstfiskarknep. Jag är inte motståndare till kvinnors lika rätt. Men jag anser inte att det finns så stora skillnader mellan kvinna och man – men tack gode Gud för den lilla skillnaden! Även om det ju är orättvist att kvinnor lever längre än män. Men den ojämlikheten lär vare sig rasbiologi eller genderforskning kunna göra så mycket åt. Det finns uppenbarligen högre makter än statsministern och Gudrun Schyman.

Rolf Malm

Fler krönikor av Rolf Malm hittar du HÄR.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson