Annonsera på Avpixlat

Kvinnor som arbetat på boende åtalas – misstänks ha haft sex med “flyktingbarn”

De var på ett asylboende i Tullebölle, en mindre ort på ön Langeland, som kvinnlig personal misstänks ha haft sexuella relationer med “flyktingbarn”. Foto: Hubertus.

DANMARK / “ENSAMKOMMANDE FLYKTINGBARN” Två kvinnor som tidigare arbetat på ett boende för s.k. ensamkommande flyktingbarn har åtalats för att ha haft sexuella relationer med ynglingar på boendet. Kvinnorna, som är 36 respektive 52 år gamla, var anställda på det illa beryktade, numera nedlagda boendet Börnecenter Tullebölle, på Langeland. Om kvinnorna döms för brotten riskerar de upp till fyra års fängelse vardera.

I svenska medier har det under de senaste månaderna framkommit information som tyder på att en del av de kvinnor som är starkt engagerade i s.k. ensamkommande flyktingbarn i själva verket har sexuella relationer med sina skyddslingar (som naturligtvis inte är barn, utan snarare unga män i 18 – 30-årsåldern). Debattören Ann Heberlein tog för några veckor sedan upp problematiken i en uppmärksammad artikel på bloggen “Ledarsidorna”, och även Avpixlat har skrivit om företeelsen.

Det visar sig nu att samma fenomen uppmärksammats i Danmark. Åklagarmyndigheten på Fyn har väckt åtal mot två f.d. anställda på ökända Börnecenter Tullebölle, ett numera nedlagt boende för “flyktingbarn”, som låg på ön Langeland. (Avpixlat tog under 2015 och 2016 vid flera tillfällen upp missförhållanden och brottslighet på Börnecenter Tullebölle, som rapporterats i danska medier. Se nedan, under “Relaterat”.)

De åtalade kvinnorna är 52 respektive 36 år gamla. Den äldre av dem hade, enligt åklagaren, under januari och februari 2016 ett sexuellt förhållande med en av ynglingarna på boendet. Kvinnan och “flyktingbarnet” ska under perioden vid flera tillfällen ha haft samlag i kvinnans bil.

En svensk “aktivist” från organisationen “#vistårinteut”, tillsammans med två av sina skyddslingar. Organisationen vill att praktiskt taget alla s.k. flyktingbarn ska få stanna i Sverige. Personerna på bilden har ingen anknytning till den brottslighet som beskrivs i artikeln. Foto: Facebook.

Den yngre av kvinnorna åtalas för att fr.o.m. mitten av maj t.o.m. början av juli 2016 ha haft en sexuell relation med en annan yngling på boendet. Paret ska under den angivna tidsperioden ha haft samlag vid ett flertal tillfällen, bland annat i kvinnans bostad och i hennes bil.

I båda fallen uppges “flyktingpojkarna” ha varit 17 år gamla. Åldersuppgifterna kan naturligtvis vara korrekta, men det är också mycket möjligt att de påstått minderåriga ynglingarna ljugit om sina åldrar, och att de i själva verket var betydligt äldre när relationerna med de äldre kvinnorna pågick.

Enligt uppgifter i dansk media åtalas de båda kvinnorna enligt §219 i den danska strafflagen. Lagen uppges föreskriva att anställda vid olika typer av offentliga institutioner är förbjudna att ha sexuella relationer med intagna/klienter. Den som bryter mot denna lag kan dömas till fängelse i upp till fyra år.

Rättegångarna mot de båda kvinnorna skulle ha inletts under denna och föregående vecka. Av olika praktiska skäl beslöt emellertid domstolen i Svendborg att skjuta upp båda förhandlingarna till efter sommaren. Den ena av rättegångarna är nu planerad att hållas i augusti och den andra i oktober.

Relaterat

Nu har Danmark fått sin egen järnrörsskandal
F.d. anställd på boende: “Vi uppmanades att inte anmäla unga asylsökandes brott”
Asylsökande ynglingar gripna för sexuellt ofredande på dansk festival
“Ensamkommande” löpte amok på boende

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson