Annonsera på Avpixlat

Bör någon som heter Ahmed tala om för någon som heter Åkesson var i Sverige han är välkommen?

KRÖNIKA Sverigedemokraternas partisekreterare Rickard Jomshof är i blåsväder – åtminstone i den lilla ankdamm som utgörs av det vänsterliberala medie- och politikeretablissemanget. Detta efter att Jomshof travesterat ett uttalande i ett debattinlägg på skvallersajten N24 från den asylinvandrade M-lokalpolitikern Kahin Ahmed från “utanförskapsområdet” Järva i nordvästra Stockholm och dessförinnan Somalia.

Ahmed anser att Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson inte är välkommen i förorterna. Jomshof vände i en tillspetsad kommentar på Twitter Ahmeds uttalande mot honom själv och skrev “Och du är inte välkommen i Sverige, Kahin Ahmed!“. Ahmed vill förbjuda det han kallar för “rasistiska partier“. Jomshofs svar var ämnat att markera att den som kommer till Sverige men inte ställer upp bakom demokratiska principer om fri åsiktsbildning och alla partiledares lika värde nog bör överväga att flytta hem igen.

Vänsterliberal media har under söndagen fyllts av nyhetsartiklar där SD-fientlig agendajournalistik fått ersätta konsekvensneutral och balanserad rapportering. Ahmed får uttala sig men får inga kritiska frågor kring sina antidemokratiska värderingar. Jomshof däremot grillas hårt.

Flera namnkunniga M-politiker, däribland den förre partisekreteraren Kent Persson, har också skyndat till sin partikamrats undsättning, utan att vara det minsta kritiska till Ahmeds minst sagt bristfälliga förankring i svensk demokrati. Man borde dock kanske inte bli förvånad, inte efter att partiet värvade den fundamentalistiske islamisten Abderizak Waberi till riksdagen, en man som bl.a. vill förbjuda pojkar och flickor att umgås med varandra och anser det är i sin ordning att en man slår sin olydiga hustru med träkäppar om han inte slår för hårt.

Det journalister och politiker borde uppmärksamma och problematisera är de åsikter Ahmed ger uttryck för i sitt debattinlägg på N24. En invandrare som talar om för en infödd svensk var i Sverige han är välkommen. En kommunpolitiker som vill förbjuda vissa partier att kommunicera sitt budskap till väljarna. Åkessons tal under politikerveckan i Järva var dessutom ett av de som drog absolut störst publik.

Det är heller inte första gången som Ahmed ventilerar sina odemokratiska åsikter. Han har bl.a. velat förbjuda Sverigedemokrater att arbeta inom vården. I den aktuella N24-artikeln hyllar han att Jomshof pga sina uppdrag i SD hindrats att arbeta som lärare, ett åsiktsrelaterat yrkesförbud som annars normalt förknippas med diktaturer.

Ahmed tycker inte att det islamistiska och lågkulturella hedersförtrycket i de invandrardominerade förorterna är något problem, kritiken mot detta rubricerar han som afrofobisk och islamofobisk svartmålning. Han stöder utomvästlig religiös och kulturell könsapartheid på bland annat badhus och att kvinnor ska bada iförda heltäckande kländer, s.k burkini.

Det kan vidare noteras att Ahmed får ett mycket lågt medhåll från allmänheten för sin debattartikel på N24. Endast några få procent av de i skrivande stund nästan 9.000 personer som läst artikeln har klickat på den gröna Ja-knappen för frågan “Håller du med”. Övriga har klickat På den röda Nej-knappen. Som så ofta råder det stor diskrepans mellan vad det politiska etablissemanget och vanligt folk tycker, vilket är ett allvarligt demokratiproblem.

Det finns åtskilligt som legitimerar Jomshofs ifrågasättande av Ahmeds närvaro i Sverige, i varje fall för den som vill att vårt land ska fortsätta vara en sekulär demokrati med jämställdhet mellan könen. De kulturrelativister och multikulturalister, som sedan några decennier tillbaka dominerar inom landets tjattrande klasser, anser inte att det är så viktigt med demokrati och jämställdhet, i varje fall inte om valet står mellan det och att förvandla Sverige till en smältdegel där etniska svenskar bara är en av många folkgrupper i en brokig fauna och helst inte heller den största.

Låt oss göra tankeexperimentet att en etniskt svensk kommunpolitiker i ett villaområde med en utpräglat etniskt svensk demografi skulle uttalat sig på motsvarande sätt som Ahmed – skrivit en debattartikel där han säger att en invandrad partiledare med värderingar liknande Ahmeds inte är välkommen att kommunicera sitt politiska budskap i området. Då hade krigsrubrikerna i media knappast gällt den som protesterade mot det uttalandet utan mot den som fällt det, dvs om den politikern överhuvudtaget skulle ha fått sitt debattinlägg publicerat.

Det borde vara lika självklart att media och demokratiska politiker i det här fallet tar avstånd från Ahmeds uttalanden och försvarar Åkessons närvaro under politikerveckan i Järva. Borde vara, men är dessvärre inte. I stället ger man sig på den som gör det media och demokratiska politiker borde göra.

Man hakar på lägsta retoriska nivå upp sig på att Jomshof vänt på Ahmeds uttalande om Åkesson, trots att alla vet att vare sig Jomshof personligen eller Sverigedemokraterna som parti vill kasta ut Ahmed ur landet. Det Jomshof vill säga när ingen annan säger det är att värderingar och åsikter av det slag som Ahmed ventilerar och som härstammar från gentemot västerländsk demokrati fundamentalt inkompatibla kulturer och religioner inte har någon plats i Sverige.

Av den som väljer att flytta till Sverige bör det avkrävas mer än det Ahmed själv anför – att han bott här i 26 år. Invandrare som både vill äta kakan och ha den kvar bör vi i Sverige inte välkomna. Att välja att bosätta sig i Sverige bör främst vara motiverat utifrån att man vill leva och verka i ett ett västerländskt sekulärt demokratiskt samhälle, inte att det är lätt att få asyl, att den offentligfinansierade välfärden är generös och de ekonomiska bidragen än mer generösa.

Anpassning till mottagarlandets normer och värderingar är för övrigt inskrivet i flyktingkonventionen som ett krav på motprestation för den som söker asyl. Bryter man mot det villkoret har man förverkat sin asylrätt. Jomshof kan därför i sak sägas ha rätt i sin reaktion mot Ahmed, även om den tillspetsade formuleringen inte var avsedd att tolkas så.

Välkommen-gate aktualiserar också diskussionen om en eventuell regeringssamverkan mellan Moderaterna och Sverigedemokraterna efter riksdagsvalet 2018. Migrationsminister Morgan Johansson (S) frågar i sociala medier om det inte är dags nu att Moderaterna tar tillbaka beskedet om att samarbeta med SD.

Men det är snarast den omvända frågan som är befogad: Är det inte dags att Sverigedemokraterna drar tillbaka sin utsträckta hand till Moderaterna tills dess det partiet fått ordning på sin demokratiska värdegrund efter Waberi och nu Ahmed?

Och nog är det ändå mer än en smula remarkabelt att någon som heter Ahmed har mage att tala om för någon som heter Åkesson var i Sverige han är välkommen. Att detta inte är utgångspunkten för den offentliga debatten visar med all önskvärd tydlighet hur viktigt det är att det finns ett politiskt parti som Sverigedemokraterna och alternativa medier som Avpixlat.

Mats Dagerlind

PS
Om någon läsare är duktig på att bygga datorer, t.ex. hänger på Sweclockers och läser allt på Tom’s Hardware, så skulle jag uppskatta lite expertråd. Mejla mig i så fall på mats.dagerlind@comhem.se.

Fler krönikor av Mats Dagerlind hittar du HÄR.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson