Annonsera på Avpixlat

Anlagda bränder i Kalix, Skövde, Svedala, Säter, Södertälje, Uppsala, Vallentuna, Västerås, Ystad och Åmotfors

Bostadshus i Hovsjö, en av Södertäljes “no go-zoner”, där flera bilar sattes i brand under natten mot lördag. Foto: Nicklas R Carlquist.

SVERIGE BRINNER Vad beträffar anlagda bränder och annan grov skadegörelse var midsommarafton och natten mot midsommardagen som vilken helgkväll som helst. Brandattentat, huvudsakligen bilbränder, rapporterades på en rad orter i landet. De mest omfattande dåden skedde i Södertälje och i Kårsta, i Vallentuna kommun i norra Stockholmsområdet. I Snårestad, strax utanför Ystad, anlades en ny brand i det asylboende som brann för ett par dagar sedan. Denna gång tyder dock den information som offentliggjorts på att någon utifrån legat bakom dådet.

Vid kvart i ett-tiden natten mot lördag fick räddningstjänst och polis larm om att bilar brann i Hovsjö, ett av Södertäljes ökända, invandrardominerade problemområden. Enligt lokaltidningen ska fyra bilar ha brunnit.

I lokaltidningens korta notis om händelsen uppges inte var i området de brinnande fordonen stod. Ingen har gripits för dådet och polisen sade sig under natten mot lördag inte ha några misstänkta.

* * *

Avpixlat har tidigare berättat om den misstänkt anlagda storbranden på ett asylboende utanför Ystad i onsdags kväll. Vid 19.20-tiden på midsommarafton brann det åter på boendet, som ligger i det lilla samhället Snårestad. Inledningsvis trodde räddningstjänst och polis att det var gammal glöd från den tidigare branden som blossat upp på nytt. Det visade sig dock brinna på en plats i byggnaden där det inte brunnit tidigare. Alltså var det fråga om en ny brand. Även denna brand bedöms ha varit anlagd.

Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för någon av bränderna. Omständigheterna kring onsdagens brand tydde på att den troligen anlagts av någon inne på boendet. Nu står emellertid boendet tomt. Alltså kan man anta att branden på midsommarafton anlades av någon utomstående.

* * *

Kl. 19.46 på midsommarafton fick räddningstjänst och polis larm om att en bil brann vid en påfart till E18 i närheten av Orresta, strax öster om Västerås. Bilen ska innan branden ha stått övergiven på platsen under en vecka. Brandorsaken är inte fastställd, men enligt lokaltidningen tyder omständigheterna på att branden troligen var anlagd.

* * *

Vid 23-tiden på midsommarafton upptäcktes en brinnande bil i Lerviken, strax utanför Säter i Dalarna. Polisen uppges rubricera ärendet som skadegörelse, vilket torde betyda att branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Vid halv två-tiden natten mot lördag brann en bil på Storgatan i Rörvik, en mindre ort strax söder om småländska Sävsjö. Bilen blev totalförstörd. I lokaltidningens notis om incidenten framgår inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Omkring kvart i två natten mot lördag fick räddningstjänst och polis larm om att en bil stod i brand på en rastplats vid riksväg 49 i Våmb, alldeles utanför Skövde. Branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Under natten mot lördag brann ett garage ner i Åmotfors i Värmland. Räddningstjänst och polis ska ha fått larm om branden omkring klockan två. Ingen människa ska ha skadats, men garaget ska ha blivit totalförstört. Branden bedöms ha varit anlagd och en man i 20-årsåldern har gripits, misstänkt för dådet. I lokaltidningens rapportering om händelsen uppges varken den gripnes nationalitet/etnicitet eller vad han tros ha haft för motiv.

* * *

Vid tvåtiden natten mot lördag brann det i ett sophus på Kantorsvägen i skånska Svedala. Sophuset uppges ligga i direkt anslutning till ett flerfamiljshus, och om elden spridit sig kunde konsekvenserna alltså ha blivit mycket allvarliga. Branden tros ha startat genom att “någon eldat i ett sopkärl“. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Kl. 02.06 natten mot lördag brann det i ett sopkärl på Östergatan i Trelleborg. Polis och räddningstjänst ryckte ut till platsen, varpå branden släcktes. I polisens korta notis om ärendet framgår inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Vid tretiden natten mot lördag fick räddningstjänst och polis larm om en bilbrand vid Rangströms väg i det illa beryktade, invandrardominerade “utanförskapsområdet” Gottsunda i Uppsala. Det visade sig att två bilar stod i lågor på platsen. Båda bilarna blev totalförstörda. Branden bedöms ha varit anlagd. Ingen har gripits för dådet och polisen säger sig inte ha några misstänkta.

* * *

Omkring klockan fem på lördagsmorgonen greps en man av polis i Morjärv, ett litet samhälle i Kalix kommun i Norrbotten. Mannen misstänks för mordbrand. Han tros under natten mot lördag ha försökt tända eld på en fastighet. Varken mannens ålder, hans nationalitet/etnicitet eller några övriga omständigheter kring dådet uppges i polisens notis om ärendet.

* * *

Kl. 07.24 på lördagsmorgonen larmades räddningstjänst och polis till en pendlarparkering vid E18 i Kårsta, i norra Stockholmsområdet. På parkeringen hade tre bilar brunnit, och en fjärde bil fått värmeskador. Bränderna bedöms ha varit anlagda. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna i ärendet.

* * *

Vid tiotiden på lördagsförmiddagen greps en 47-årig man av polis på Kyrkogatan i Charlottenberg, i västra Värmland. Mannen, som tros ha varit påverkad av både narkotika och alkohol, hade gått bärsärkagång och slagit sönder bilar med en hammare. Mannens nationalitet/etnicitet uppges inte i lokaltidningens notis om händelsen.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson