Annonsera på Avpixlat

Visselblåsare stämmer Obama, Comey och säkerhetstjänster för hindrande av rättvisa och olaga spionering

F.d. FBI-chefen James Comey stäms för förhindrande av rättvisa,

USA / COMEYGATE Efter senatsförhöret med före detta FBI-chefen James Comey är det Comey själv och inte Donald Trump som fått det hett om öronen. En visselblåsare som arbetat med flera amerikanska säkerhetstjänster som konsult har nu stämt bland andra James Comey och Barack Obama samt säkerhetstjänsterna FBI, CIA och NSA för hindrande av rättvisa (obstruction of justice) och olaglig spionering.

Visselblåsaren Dennis Montgomery har tillsammans med organisationen FreedomWatch stämt flera amerikanska säkerhetstjänster och även enskilda personer, däribland före detta FBI-chefen James Comey och före detta presidenten Barack Obama. Comey är stämd för att ha begravt en utredning kring avlyssning av amerikanska medborgare, övriga för att med elektornik olagligt ha spionerat på amerikanska medborgare inom USA, bland annat på Donald Trump, ett betydande antal domare, inklusive chefen för högsta domstolen, John Roberts, samt ett antal amerikanska medborgare inom den privata sektorn.

Enligt utsago ska en av advokaterna för FreedomWatch, Larry Klayman, som samarbetar med Montgomery ha tillgång till minst 47 hårddiskar och över 600 miljoner sidor dokument, varav många är hemligstämplade, som Montgomery tog med sig då han slutade arbeta för säkerhetstjänsterna. Dessa hårddiskar och dokument ska enligt målsägande part innehålla information och bevis att amerikanska säkerhetstjänser under Barack Obama olagligt avlyssnade ett antal framstående amerikaner i höga positioner, däribland Donald Trump innan han blev president, och att James Comey för FBI:s räkning hindrade rättvisans gång genom att begrava en utredning i ärendet.

En federal amerikansk domstol i huvudstaden Washington D.C. är nu inkopplad för att bedöma om säkerhetstjänsterna, Obama och Comey är skyldiga eller inte till åtalspunkterna som inkluderar “obstruction of justice” och olaglig spionering utan förhandsgodkännande av den s k “FISC“-domstolen.

För endast några veckor sedan påpekade FISC-domstolen att Barack Obama på ett allvarligt sätt förgrep sig på Konstitutionens fjärde tillägg kring amerikanska medborgares rätt till privatliv utan orimliga avlyssningar och spionage. Även detta domstolsbeslut kommer att tas upp av den federala domaren som dömer i ärendet.

Vänsterliberaler som hoppats på att James Comey skulle anklaga Donald Trump för “obstruction of justice” i det nyliga senatsförhören blev besvikna att han inte lade fram en sådan anklagelse. Istället ser vi nu samma James Comey stämd i domstol för “obstruction of justice” i ett separat ärende med Donald Trump som brottsoffer.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson