Annonsera på Avpixlat

Samhället trampar på offren och förövarna går fria

DEBATT Precis som jag förutspådde i mitt senaste debattinlägg har nu våldtäkterna i samband med sommarens ankomst börjat öka och bara de senaste dagarna har man kunnat läsa om flera incidenter – den 8 juni våldtäkt och fyra fall av sexuellt ofredande på Sweden Rock i Sölvesborg, i helgen som gick blev en kvinna våldtagen i Östersund och senast i tisdags inträffade en våldtäkt i Huddinge.

De senaste dagarna har man kunnat ta del av en tragisk händelse som just nu sprids i sociala medier. Det handlar om en kvinna som nyligen tagit sitt liv efter att ha blivit våldtagen och sedan fått besked om att förövaren inte kommer att få något straff. Det ringde på dörren hemma hos kvinnan sent en kväll och i tron att det var hennes cancersjuka granne som behövde hjälp så öppnade hon. Det visade sig vara två män och den ena mannen våldtog henne medan hans kompis stod i hallen. Trots anmälan, förhör, rättsmedicinsk undersökning där de fann blåmärken/skador till följd av våldtäkten, gynekologisk undersökning som bevisar samma sak, tekniker som funnit bevis i kvinnans hem med mera så fick hon ändå ett telefonsamtal från polisen på sin 30-årsdag som meddelade att mannen som enligt kvinnan ”fått en chans här i Sverige” går fri i brist på bevis!

Den andra mannen förföljer dessutom kvinnan personligen och söker även upp henne via internet under olika namn. Efter detta besked väljer kvinnan att skriva ned vad som har hänt och tar sedan sitt liv eftersom hon inte orkar leva längre. Hennes sista vilja var att hennes familj ska kämpa för att sprida hennes historia så att hon och andra våldtäktsoffer ska få någon form av rättvisa.

Återigen ser vi nu ett bevis på hur samhället trampar på offren och förövaren går fri. Hur många fler våldtäktsfall ska vi behöva läsa om? Hur många fler anhöriga ska behöva se sina barn gå under? Hur många fler människor ska välja att ge upp sitt liv för att de mår så dåligt och samhället konstant sviker offren? Jag tycker att det är under all kritik att de styrande politikerna i Sverige som enligt Stefan Löfven ”har världens första feministiska regering” ändå fortsätter att ignorera den eskalerande kriminaliteten – speciellt våldtäkterna! Politikerna är folkvalda och får betalt för att utföra ett jobb – man kan då fråga sig varför detta inte sker?!

Våra makthavare har de senaste tio åren (minst) ägnat sig att skjuta problemet framför sig genom att titta åt ett annat håll och hoppas att det ska lösa sig och de utredningar man har tillsatt har hela tiden dragit ut på tiden och inte lett fram till några konkreta förslag på hur vi ska komma tillrätta med problemen. Istället för att beställa en ny rapport med statistik över brott och ursprung från BRÅ, väljer man att stoppa huvudet i sanden och dra rasistkortet så fort någon opponerar sig. Jag anser att det är både fegt och oansvarigt! Har man valt att bli politiker så måste man våga ta debatten och fatta obekväma beslut.

En bra början hade varit att beställa BRÅ-rapporten och även införa tjänstemannaansvar igen. Byt ut rikspolischefen och tillsätt istället någon med erfarenhet från polisorganisationen. Ge polisen resurser och verktyg för att kunna agera mer kraftfullt i till exempel förorterna och no go-zonerna. Tillåt kameraövervakning i större utsträckning och sätt upp fler kameror på allmän plats. Inför hårdare straff och om man har begått ett brott och inte är svensk medborgare så ska man utvisas direkt tillsammans med eventuella anhöriga – det ska inte finnas några förmildrande omständigheter i form av försämrat säkerhetsläge i ursprungslandet eller ålder på gärningsmannen. Alla eventuella åtgärder skulle dessutom kunna snabbehandlas – vilket går om man bara vill, se på Danmark till exempel där är det inga problem att snabbehandla nya lagar.

Jag skulle därför vilja ställa frågan till Stefan Löfven och Anders Ygeman – vad har ni tänkt att göra för att stoppa den här negativa samhällsutvecklingen samt på vilket sätt kommer regeringen att stå upp för alla våldtäktsoffer? Hur ska vi föräldrar som har barn och barnbarn som ska växa upp i Sverige kunna känna trygghet inför framtiden?

Jenny Piper

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson