Annonsera på Avpixlat

SVT i färsk dokumentär: “Hur många asylsökande tål en svensk kommun?”

Faksimil SVT. Klicka för större bild.

MASSINVANDRINGSDOKUMENTÄR För några år sedan satte den rödgröna journalistkåren det billiga rödvinet och det biodynamiskt närodlade téet i vrångstrupen när SVT inför en partiledardebatt ställde frågan “Hur mycket invandring tål Sverige?”. Nu tar SVT mod till sig igen och frågar i en nyproducerad dokumentär hur många asylinvandrare en kommun klarar att ta hand om.

Frågan ställs i ett utskick till alla som prenumererar på SVT:s nyhetsbrev. Utöver den tillspetsade formuleringen som riskerar få det övriga mediaetablissemanget att åter inta stabsläge, indikerar formuleringen “ta hand om” ett annat paradigmskifte än det att volymfrågan nu får diskuteras.

I decennier har det hetat att den asylrelaterade massinvandringen är lönsam för Sverige. På sina håll, t ex på Aftonbladets ledarsida, hävdar Anders Lindberg och några sista tappra att det fortfarande är så. Trenden är dock att färre och färre, även inom vänsterliberal media, upphört att förneka de uppenbara sanningar som stirrat dem i ögonen under lång tid och som SD och alternativmedia för döva öron rapporterat om.

Massinvandringen av låg- eller helt outbildade migranter från Mellanöstern och Nordafrika är en enorm belastning för det svenska samhället och dess skattebetalare. När en liten kommun “berikas” genom att i ett slag få sitt invånarantal fördubblat av asylmigranter och i en efterföljande våg deras anhöriga, är det en monumental påfrestning för kommunen – ekonomiskt, för skola, vård och omsorg och inte sällan också för polisen.

I programförklaringen till SVT:s nya dokumentär om konsekvenserna av asylmottagandet i Begslagskommunen Ljusnarsberg sticker man inte under stol med att det inte handlar om någon resursförstärkning eller högvinst för kommunen, utan om ett stort åtagande och “omhändertagande”.

I Ljusnarsberg vill asylboendebaronerna expandera eftersom ingen betalar så bra som Migrationsverket. Kommuninvånarna lämnar i stora skaror de gamla partierna till förmån för Sverigedemokraterna medan den s-ledda kommunledningen dels försöker lugna ned de missnöjda Ljusnarsbergsborna och dels ringa i larmklockan för att staten ska inse att gränsen är nådd eller rentav rejält överskriden för hur mycket ansvar för sin humanitära stormakt-politik de kan vältra över på kommunen.

Se dokumentären “Nationens hjärta” HÄR.

Mats Dagerlind

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson