Annonsera på Avpixlat

Misstänkt anlagda skolbränder i Huddinge och Skövde, bilbränder i Stockholm, Malmö, Helsingborg och Avesta

Arkivbild. Foto: Falck Danmark A/S.

SVERIGE BRINNER Efter ett par dygn med mängder av brandattentat och annan grov skadegörelse tycks fredagen och natten mot lördag ha varit något lugnare. De mest anmärkningsvärda incidenterna var en större brand i en skola i Huddinge i södra Stockholmsområdet, samt en mindre brand i anslutning till en skola i Tidan, norr om Skövde. Båda bränderna misstänks, enligt uppgifter i mainstream-media, ha varit anlagda.

Strax efter kl. 22 på fredagskvällen fick räddningstjänst och polis flera samtal om att det brann i Sågbäcksgymnasiets lokaler vid Huddingevägen i Huddinge, i södra Stockholmsområdet. Det visade sig brinna i skolans verkstadsdel, där bl.a. däck förvarades. Inledningsvis befarade räddningstjänsten att elden skulle sprida sig till övriga delar av skolan, men detta kunde lyckligtvis förhindras. Släckningsarbetet ska ha tagit c:a tre timmar.

Det är ännu inte klarlagt hur branden startade. Eventuellt tros den ha börjat i en bil som stod parkerad i anslutning till skolbyggnaden. I mainstream-media uppges att polisen utreder händelsen som grov skadegörelse. Brottsrubriceringen tyder förstås på att branden misstänks ha varit anlagd.

* * *

I anslutning till Vilans idrottsplats i Kristianstad har en s.k. spontanidrottsplats nyligen anlagts. Spontanidrottsplatsen har inte ens hunnit invigas än, men den har redan utsatts för skadegörelse. Detta uppmärksammades av lokaltidningen på fredagen. Bland annat ska ett elskåp ha brutits upp och en grind förstörts. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för vandaliseringen.

* * *

Kl. 15.18 på fredagseftermiddagen fick räddningstjänsten larm om att en bil brann på en grusväg strax utanför Avesta i Dalarna. Det ska ha varit fråga om en skrotbil som stått övergiven på platsen en tid. Räddningstjänsten ryckte ut och släckte. I lokaltidningens korta artikel om incidenten framgår inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Under fredagen och natten mot lördag tvingades räddningstjänst och polis rycka ut till två bilbränder i den ökända, starkt invandrardominerade Malmö-stadsdelen Rosengård. Omkring kl. 16.45 på fredagseftermiddagen brann en bil på Cronmans väg. Vid tvåtiden natten mot lördag brann en bil på Ramels väg. Varken i polisens eller lokaltidningens rapportering uppges om bränderna bedöms ha varit anlagda eller om det tros ha funnits andra förklaringar.

* * *

Omkring kl. 21 på fredagskvällen upptäcktes att Kastellskolan i Härnösand utsatts för skadegörelse. Fönsterrutor på skolan hade krossats. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna i ärendet.

* * *

Strax efter midnatt natten mot lördag fick räddningstjänsten rycka ut och släcka en brand i ett träd vid Agavägen i Sandviken. I lokaltidningens notis om händelsen framgår inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Vid ett-tiden natten mot lördag stod en bil i lågor på en parkeringsplats vid Wienergatan i den invandrartäta Helsingborgs-stadsdelen Planteringen. Räddningstjänsten ryckte ut och släckte. I polisens notis om händelsen sägs inte uttryckligen att branden bedöms ha varit anlagd. Man uppger emellertid att “tre mörkklädda personer” ska ha setts på platsen i samband med branden. Detta torde betyda att branden bedöms ha varit anlagd, och att de tre mörkklädda personerna misstänks ha legat bakom dådet.

* * *

Omkring kvart i tre natten mot lördag upptäcktes att en kraftig brand utbrutit i en äldre villa vid Ulvviksvägen i Älandsbro, strax norr om Härnösand. När blåljuspersonal kom till platsen hade elden fått så starkt fäste att det bedömdes som omöjligt att rädda fastigheten. Den fick brinna ner till grunden. Även en bil som stod parkerad på platsen fattade eld och förstördes. Huset stod tomt, och ingen människa ska ha skadats. Brandorsaken är inte fastställd. Polisen rubricerar ärendet som mordbrand och ska genomföra en teknisk undersökning. Detta kan betyda att branden tros ha varit anlagd.

* * *

Kl. 03.11 natten mot lördag fick räddningstjänst och polis larm om en bilbrand vid Saimagatan i invandrartäta Akalla, i nordvästra Stockholmsområdet. Det visade sig att en bil brann och att en bil som stod intill den brinnande bilen fått mindre brandskador. Branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Tidanskolan är en kommunal grundskola i Tidan, en mindre ort i Skövde kommun. Skolan används denna helg som övernattningslokal för barn och ungdomar som deltar i fotbollsturneringen Ulvacupen. Vid halv fyra-tiden natten mot lördag tvingades räddningstjänst och polis rycka ut, då en skräphög brann i anslutning till skolan. Branden misstänks ha varit anlagd, och eftersom det fanns risk att elden skulle sprida sig till skolbyggnaden rubricerar polisen ärendet som försök till mordbrand. Ingen har gripits för dådet och det finns inga uppgifter om misstänkta.

* * *

Vid halv fyra-tiden natten mot lördag utbröt ett bråk i anslutning till en snabbmatsservering på Brogatan i centrala Halmstad. En av de inblandade krossade en ruta. Polis tillkallades och en anmälan om skadegörelse upprättades. Det är oklart om gärningspersonen identifierats.

* * *

En skola i Torvalla, i utkanten av Östersund har utsatts för skadegörelse. På lördagsmorgonen upptäcktes att tre fönsterrutor på skolan förstörts. Även en bil som stod parkerad på Thoméegränd i centrala Östersund ska ha vandaliserats under natten mot lördag. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna i något av fallen.

* * *

På lördagsförmiddagen upptäcktes att en bil som stod parkerad på Solgårdsgatan i Örnsköldsvik blivit vandaliserad under natten. Polisen upprättade en anmälan om skadegörelse. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna i ärendet.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson